Beeld ter illustratie. De subsidies worden enkel ingezet in de gemeentes waar de wolf actief kan zijn.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. De subsidies worden enkel ingezet in de gemeentes waar de wolf actief kan zijn. © Thinkstock

Maatregelen tegen wolf voor 80 procent gesubsidieerd door overheid

binnenlandVlaams minister van Natuur, Omgeving en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) voorziet subsidies voor veehouders die preventieve maatregelen nemen om hun vee tegen de wolf te beschermen. Die investering zal voor 80 procent door de overheid worden terugbetaald, waarbij ook investeringen uit het verleden onder de nieuwe regeling vallen.

36 reacties

 • Roger Wellens

  2 jaar geleden
  In Frankrijk moet men de wolven nu afschieten, vorig jaar 52 stuks en voor 2019 wordt het 104 stuks. Plezant hé, de veehouders lastig vallen, de wolven uiteindelijk moeten verdelgen en hopen geld kosten, meer dan 30 miljoen euro in 2018. En dit allemaal voor een handvol dwaze egoïsten die niks anders dan prietpraat verkopen.
 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Staat iemand wel eens stil bij het welzijn van die wolven ? Als ze een prooi willen vangen, dienen ze drie drukke autowegen over te steken en vijf keer te stoppen voor een rood licht. Waar is het gezond verstand ?
 • Peter Janssen

  2 jaar geleden
  Dus moet ik de investering van boeren betalen om hún schapen te beschermen tegen de wolf die hier thuishoort? Of hoe de belastingbetalers weer de winst van handelaren op moet hoesten.De politiek blijft ons bestelen met de meest belachelijke smoezen!
 • Roger Wellens

  2 jaar geleden
  De wolf is "niet" gevaarlijk voor de mens, lees dit dan eens, de opsomming van het aantal vermoorde mensen door wolven in de laatste 5 eeuwen in Frankrijk. Meer dan 10.000 mensen aub, het overgrote deel kinderen werden slachtoffer. De laatste 100 jaar waren er geen slachtoffers meer, omdat men er uiteindelijk in geslaagd was de wolf uit te roeien. Maar Loos weet het weeral beter, wat een ziekelijk mans is me dat. Histoire du méchant loup -- van Prof. Jean Marc Moriceau
 • Roger Wellens

  2 jaar geleden
  Daar gaan we dan, de massa kan weer betalen voor de domme beslissingen van enkelingen die wolven willen in onze achtertuin. In Frankrijk koste deze jaarlijks aangroeiende en telkens terugkerende kost reeds 30,1 miljoen € in 2018. Zonder te spreken van de 15515 schapen dewelke vermoord werden, maar die dieren hun leven telt niet voor die fanatieke egoïsten van wolvenliefhebbers. Als ze willen wolven hebben in hun tuin dat ze dan naar Scandinavië of Siberie verhuizen, het lopen er daar genoeg.
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"