Archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. © Photonews

Maat vol voor Brusselse brandweer na nieuw incident: “Collega gaat sinds kort altijd met mes op interventie”

Brandweerlui krijgen de jongste jaren steeds meer naar het hoofd geslingerd: van scheldtirades en fluimen, tot vuistslagen en kasseien. In Brussel werd maandag nog een brandweerwagen bekogeld, amper vier dagen nadat een brandweerman een tand werd uitgeslagen. Jaarlijks worden er in ons land meer dan 200 pv's opgesteld voor fysieke agressie tegen hulpverleners.

111 reacties

 • Rudolf Hecke

  3 jaar geleden
  Ik zou nog een beetje meer voor de trado partijen kiezen. Dan komt het zeker in orde.
 • Don Tessers

  3 jaar geleden
  Politie, ambulances en brandweer uitrusten met taser. Dan is alle ellende snel voorbij.
 • Mario Van Humbeeck

  3 jaar geleden
  Wij hebben nieuwe wetgeving nodig en een harder beleid in dit land. Om dit gedrag nog om te buigen en terug respect af te dwingen van die jongeren voor alles wat gezag draagt.
 • Vloebergs Jan

  3 jaar geleden
  Tolerante samenleving noemt men dat, wie zijn die hangjongeren. Vroeger gebeurde dit niet, dit zijn fenomenen die de samenleving ontwrichten. En waar gemeentschappen terugplooien op zichzelf, dit is een verfklaring waarom Vlaams Belang terug groot word. Cohezie is weg.
 • DIRK VAN DESSEL

  3 jaar geleden
  Waarom stemt de Kamer geen wet opdat ambulanciers en brandweerlui politionele bevoegdheden zouden krijgen beperkt tot tijdens de uitvoering van hun ambt ; bewapend met taser, matrak, lange wapenstok en revolver ?
 1. Verminkte lichaam in kelder in Deurne vermoedelijk van 52-jarige vrouw uit Barcelona: DNA-staal moet uitsluitsel brengen
  Brussel/deurne

  Verminkte lichaam in kelder in Deurne vermoede­lijk van 52-jarige vrouw uit Barcelona: DNA-staal moet uitsluit­sel brengen

  De menselijke resten die afgelopen vrijdag werden aangetroffen in een koffer in de kelder van een appartementsgebouw in Deurne behoren mogelijk toe aan een 52-jarige vrouw van Aziatische afkomst uit Barcelona. Dat schrijft de Spaanse nieuwssite Barna Diario. Het Antwerps parket kan dat evenwel nog niet bevestigen. Een zus van de dame is nu naar ons land afgereisd om een DNA-staal af te geven. Het is nu wachten op het resultaat van dat onderzoek.
 2. Mama van overleden baby Omélie op zoek naar verloren ketting met as van zoontje: “Grote emotionele waarde voor mij”
  Eernegem

  Mama van overleden baby Omélie op zoek naar verloren ketting met as van zoontje: “Grote emotionele waarde voor mij”

  Eind augustus vorig jaar verloor Alexandra Bouckhuyt (24) uit Eernegem haar zoontje Omélie. Het jongetje stierf tijdens zijn middagdutje bij de onthaalmoeder, amper acht maanden oud. Het onderzoek naar het overlijden loopt nog steeds. Alexandra liet een kettinkje maken met de as van haar zoontje in verwerkt, maar verloor die woensdag. Ze is nu op zoek naar de vinder.
 3. Niemand kon iets goed zeggen over ‘Zwarte Weduwe’ Jeanine Steeno: "Er telde maar één ding in haar leven: geld”
  PREMIUM
  1

  Niemand kon iets goed zeggen over ‘Zwarte Weduwe’ Jeanine Steeno: "Er telde maar één ding in haar leven: geld”

  Verdacht van minstens drie lepe moorden voor het geld, maar uiteindelijk slechts veroordeeld voor één. Sluwer en slechter dan ‘zwarte weduwe’ Jeanine Steeno (84) uit Leuven worden ze niet gemaakt. “Tijdens het moraliteitsonderzoek hebben we écht gezocht naar een positieve getuigenis over haar, maar die hebben we helaas niet gevonden. Een verschrikkelijke vrouw”, zeggen speurders.