Examens van de UCLouvain in een sportzaal in Ottignies, in coronajaar 2020. Doordat ze afstandsonderwijs gewend raakten, wonen steeds minder studenten de colleges bij.
Volledig scherm
PREMIUM
Examens van de UCLouvain in een sportzaal in Ottignies, in coronajaar 2020. Doordat ze afstandsonderwijs gewend raakten, wonen steeds minder studenten de colleges bij. © Photo News

Maar 4 op 751 studenten psychologie geslaagd door computerfout: “Cijfers waren in een foute kolom terechtgekomen”

Grote opluchting voor enkele tientallen studenten in het eerste jaar psychologie aan de universiteit van Louvain-la-Neuve (UCL). Vorige week kregen slechts vier van de 751 ingeschreven studenten het bericht geslaagd te zijn in eerste zit, maar na de herziening van “een computerfout” zijn er veertig geslaagd.

  1. Vlaamse regering maakt 130.000 euro vrij voor bestrijding Aziatische hoornaar: “We zullen versnelling hoger schakelen”

    Vlaamse regering maakt 130.000 euro vrij voor bestrij­ding Aziatische hoornaar: “We zullen versnel­ling hoger schakelen”

    De Vlaamse regering maakt dit jaar 130.000 euro vrij om de Aziatische hoornaar te bestrijden. Dat melden de Vlaamse ministers van Landbouw en Omgeving, Jo Brouns en Zuhal Demir. De wespensoort vormt een bedreiging voor de honingbij die al jaar en dag in onze contreien rondvliegt. Door de honingbij te belagen, betekent de exoot ook slecht nieuws voor de land- en tuinbouw: bijen vervullen immers een belangrijke rol als bestuivers .