Sylvie Van Hootegem en Michael De Koninck van Feestzaal Geuzenhof wensen geen auteursrechten te blijven betalen voor muziek die niet wordt gedraaid.
Volledig scherm
PREMIUM
Sylvie Van Hootegem en Michael De Koninck van Feestzaal Geuzenhof wensen geen auteursrechten te blijven betalen voor muziek die niet wordt gedraaid. © Wannes Nimmegeers

Maandenlang geen streepje muziek door de luidsprekers, toch Sabam-rekening voor duizenden horeca- en handelszaken

Al maandenlang klinkt er geen noot muziek door hun luidsprekers, maar vele duizenden café-uitbaters, restauranthouders, fitnesszaken en kappers vinden dezer dagen wel een factuur van Unisono, het vroegere Sabam in de bus. Het kan bij vele uitbaters maar op weinig begrip rekenen. Handelsorganisatie Unizo wordt overstelpt door boze reacties van leden. “Hoezo, betalen voor het afspelen van muziek in een gesloten zaak?”

83 reacties

 • Leen Demeyer

  1 maand geleden
  Tja, ze proberen he. Patrick, je gebruikt je auto toch nog wel he? Er is toch nog wel een verschil tussen muziek in een restaurant die NOOIT meer wordt gespeeld nu, en een auto die je nog gebruikt. Mensen die jaarlijkse maar 1000km rijden betalen ook dezelfde tax hoogte. Dus appelen en peren vergelijken...
 • Patrick Van Roey

  1 maand geleden
  Logisch, ik krijg ook geen deel van mijn autobelasting terug.
 • swenti Bolt

  1 maand geleden
  Gewoon niet betalen wegens overmacht!
 • mich lee

  1 maand geleden
  Pascal Depeizer, als iedereen alles gratis kan en mag beluisteren is er morgen niets meer te beluisteren.
 • Bern Vermeulen

  1 maand geleden
  maandenlang niet met de wagen rijden en toch verzekering betalen, ook wij moeten niet klagen, wees blij dat jullie gezond zijn,
 1. Aantal beantwoorde oproepen door Zelfmoordlijn in 2020 sterk gestegen

  Aantal beantwoor­de oproepen door Zelfmoord­lijn in 2020 sterk gestegen

  In 2020 werden bij de Zelfmoordlijn 28 procent meer oproepen beantwoord dan het jaar ervoor. Dat blijkt vandaag uit de jaarcijfers die directeur Kirsten Pauwels op de website heeft gepubliceerd. Dat komt door een stijging van het aantal vrijwilligers en studenten dat voor het Centrum voor Preventie van Zelfdoding (CPZ) aan de slag ging. Het aantal mensen dat de zelfmoordlijn probeerde te contacteren, is niet toegenomen.
 2. Viroloog Van Ranst over de honderden feestende jongeren op het Gentse Sint-Pietersplein: “Zulke taferelen tonen aan dat avondklok zeer nuttig blijft”
  Play

  Viroloog Van Ranst over de honderden feestende jongeren op het Gentse Sint-Pieters­plein: "Middelvin­ger naar iedereen die regels wel respec­teert"

  Het was alweer prijs op het Sint-Pietersplein in Gent woensdagavond: er barstte een groot spontaan feest los onder naar schatting duizend studenten. Zodra de politie ter plaatse kwam, stoof de massa uit elkaar. Viroloog Marc Van Ranst noemt de taferelen een middelvinger naar iedereen die de regels wel respecteert: “Dergelijke taferelen tonen aan dat de avondklok zeer nuttig blijft”, zegt hij.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie