In het vaccinatiecentrum Be-Mine in Beringen werd donderdag nog naarstig gepoetst.
Volledig scherm
PREMIUM
In het vaccinatiecentrum Be-Mine in Beringen werd donderdag nog naarstig gepoetst. © Coenen Karolien

Maandag opent in Beringen eerste vaccinatiecentrum: meeste centra zullen het eerste week met 100 doses moeten stellen

In de oude mijngebouwen van Beringen opent maandag het eerste vaccinatiecentrum  van Vlaanderen. Aan een rotvaart zal er alvast niet hoeven te worden geprikt. Welgeteld honderd lokale huisdokters, tandartsen en thuiszorgverstrekkers zullen er volgende week een eerste vaccinatie krijgen. De overige 94 centra zullen het de eerste weken eveneens noodgedwongen met slechts enkele honderden doses moeten stellen. “We starten met het beperkte aantal dat we hebben, in alle centra”, aldus Zorg en Gezondheid.

77 reacties

 • Jo Van den Breen

  2 maanden geleden
  94 vaccinatiecentra staan start klaar met hoog rendement, hopelijk worden deze dan ook optimaal benut, anders totaal niet zinvol geïnvesteerd, en kon men beter met een soort ijswagentje gewoon rondrijden en de mensen van het straat roepen, zou misschien efficiënter geweest zijn voor deze eerste 100 vaccins. Of op een zondag een autostrade vrij houden, 1 richting de auto's de 4 passagiers armen ontbloot uit de auto, laten inenten, aanschuiven in file, andere richting aanvoer koelwagens vaccins.
 • Bart Timperman

  2 maanden geleden
  Het verdriet van België
 • Patrick Vandoninck

  2 maanden geleden
  Wat een fucking vertoning ... bleiter Beke kan het weer niet! Buiten zichzelf natuurlijk eerst te laten vaccineren!
 • Ludo Hermans

  2 maanden geleden
  Ik verwacht beter weer, maar ook dat het gesjoemel van politici met vaccins kortelings weer in opspraak komt, alsook vlug in de doofpot verdwijnt?
 • Stanny Bruyninckx

  2 maanden geleden
  Veel vaccinatiecentra met hoog rendement alleen is onze sublieme regering vergeten dat het ook nog zinvol zou zijn als er dan ook vaccins zouden zijn, maar ja je kan nu ook niet aan alles denken natuurlijk
 1. LIVE. “Het zorgpersoneel wordt tot het uiterste gedreven en ver daarboven” - Ministers Dalle en Crevits blikken vooruit op Overlegcomité
  Play
  36

  LIVE. “Het zorgperso­neel wordt tot het uiterste gedreven en ver daarboven” - Ministers Dalle en Crevits blikken vooruit op Overlegco­mité

  Het zou een moedige beslissing zijn om te wachten met versoepelen tot wanneer de vooropgestelde drempelwaarde van 500 patiënten op intensieve zorg bereikt is. Dat zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) in de aanloop naar het Overlegcomité vandaag. Ook viroloog Steven Van Gucht vraagt nog wat geduld. Intussen schorten alsmaar meer landen vluchten uit India op uit vrees voor de Indiase variant. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 2. Eerste 60.000 AstraZeneca-vaccins zijn er, maar ze blijven nog minstens een week in de frigo. Hoe kan dat?
  PREMIUM

  Eerste 60.000 AstraZene­ca-vac­cins zijn er, maar ze blijven nog minstens een week in de frigo. Hoe kan dat?

  De eerste 59.600 doses van de 7,5 miljoen bestelde AstraZeneca-vaccins zijn er. Maar de schouders waarin die moeten belanden, dienen morgen nog niet meteen te worden ontbloot. Het overgrote deel blijft minstens nog een week lang in de frigo. Hoe valt dit te rijmen met het mantra “vaccineren, vaccineren, vaccineren” en “geen enkel vaccin zal ongebruikt in de frigo blijven liggen”?
 1. Uitzonderlijk bezoek van grijze walvis in Napels
  Play

  Uitzonder­lijk bezoek van grijze walvis in Napels

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af