Herman Vernaillen aan de voordeur en de ramen die in 1981 onder vuur werden genomen.
Volledig scherm
Herman Vernaillen aan de voordeur en de ramen die in 1981 onder vuur werden genomen. © Foto Mozkito

"Maak deze pv's publiek en je weet waarom Bende-dossier in doofpot moest"

Oud-rijkswachtkolonel Herman Vernaillen lanceerde gisteren een opmerkelijke oproep. Hij zette de nummers en datums van vier processen-verbaal online die volgens hem cruciale informatie bevatten over de Bende van Nijvel. "Maak deze pv's bekend, en we zullen weten waarom de zaak 35 jaar in de doofpot werd gestopt."

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Bende van Nijvel-slachtoffer David Van De Steen: "Als men echt van goede wil is, dan is zaak binnen twee maanden opgelost"

  Bende van Nij­vel-slachtof­fer David Van De Steen: "Als men echt van goede wil is, dan is zaak binnen twee maanden opgelost"

  David Van De Steen vertelde vandaag op Radio 2 dat hij ervan overtuigd is dat de zaak rond de Bende van Nijvel binnen de twee maanden opgelost kan worden. Zeker nu er nog een extra getuigenis opdook van een man op zijn sterfbed. Volgens Van De Steen moeten de speurders gewoon alle beschikbare info die ze hebben, goed gebruiken. Van De Steen raakte zwaargewond en verloor zijn ouders en zusje.
 3. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.