Links: Imgard op haar groene biljartlaken. Rechts: Stijn in zijn ecologische jungle
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Imgard op haar groene biljartlaken. Rechts: Stijn in zijn ecologische jungle © Florian Van Eenoo Photo News

‘Maai Mei Niet’-actie vraagt om gazon tot eind mei niet te maaien: “Ik zou het liefst met een nagelschaartje millimeteren”

Imgards gazon lijkt wel gestofzuigd. Je hebt de neiging je schoenen uit te trekken om haar tapisplain niet vuil te maken. Bij haar buurman Stijn verdwijnen je enkels in het gras en ’s zomers zelfs je knieën. Elke Vlaming weet precies hoe hij zijn gazon graag heeft, zoals hij goed weet of hij bleu, saignant of bien cuit wil. En nu vragen natuurverenigingen aan alle Imgards van Vlaanderen om hun gras tot eind mei niet meer te maaien, of toch minder vaak. Een burengesprek over de belangrijkste bijzaak van het leven: het gazon.

122 reacties

 • Roger De Munck

  2 jaar geleden
  dat men dan ook eens iets doet tegen die maatschappijen die hele bossen en wouden omhakken waardoor er vele dieren en insecten verdwijnen waardoor er ook vele virussen die daar vast zaten vrij komen de grote man vernietigd de kleine man moet opofferen .Ik heb geen gazon maar tracht toch iets te doen voor de natuur maar word dan op de vingers getikt door hogerhand
 • walther truyens

  2 jaar geleden
  Plant een kerselaar of enkele fruitbomen , dan hebben de bijen tenminste genoeg materiaal om honing te maken en hebben ze voedsel in de winter , in plaats van enkele onkruidbloemetjes in je gras te kweken ; en dan kan je de bijen op ooghoogte zien werken en hoe ze hun sokken volsteken met stuifmeel .
 • Ian Vandenbossche

  2 jaar geleden
  Als je een gazon een maand niet maait, krijg je echt geen liefelijk bloementapijtje, maar hoog opschietend en breed uitlopend kruid dat je nooit meer wegkrijgt, zeker nu we geen onkruidverdelger meer mogen gebruiken.
 • Frederick Timmerman

  2 jaar geleden
  Wat ik in mijn tuin doe, is mijn zaak.
 • Maurice Keukelaers

  2 jaar geleden
  En komen de initiatiefnemers ook achteraf de rommel opkuisen ?