Links: Imgard op haar groene biljartlaken. Rechts: Stijn in zijn ecologische jungle
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Imgard op haar groene biljartlaken. Rechts: Stijn in zijn ecologische jungle © Florian Van Eenoo Photo News

‘Maai Mei Niet’-actie vraagt om gazon tot eind mei niet te maaien: “Ik zou het liefst met een nagelschaartje millimeteren”

Imgards gazon lijkt wel gestofzuigd. Je hebt de neiging je schoenen uit te trekken om haar tapisplain niet vuil te maken. Bij haar buurman Stijn verdwijnen je enkels in het gras en ’s zomers zelfs je knieën. Elke Vlaming weet precies hoe hij zijn gazon graag heeft, zoals hij goed weet of hij bleu, saignant of bien cuit wil. En nu vragen natuurverenigingen aan alle Imgards van Vlaanderen om hun gras tot eind mei niet meer te maaien, of toch minder vaak. Een burengesprek over de belangrijkste bijzaak van het leven: het gazon.

122 reacties

 • Roger De Munck

  2 maanden geleden
  dat men dan ook eens iets doet tegen die maatschappijen die hele bossen en wouden omhakken waardoor er vele dieren en insecten verdwijnen waardoor er ook vele virussen die daar vast zaten vrij komen de grote man vernietigd de kleine man moet opofferen .Ik heb geen gazon maar tracht toch iets te doen voor de natuur maar word dan op de vingers getikt door hogerhand
 • walther truyens

  2 maanden geleden
  Plant een kerselaar of enkele fruitbomen , dan hebben de bijen tenminste genoeg materiaal om honing te maken en hebben ze voedsel in de winter , in plaats van enkele onkruidbloemetjes in je gras te kweken ; en dan kan je de bijen op ooghoogte zien werken en hoe ze hun sokken volsteken met stuifmeel .
 • Ian Vandenbossche

  2 maanden geleden
  Als je een gazon een maand niet maait, krijg je echt geen liefelijk bloementapijtje, maar hoog opschietend en breed uitlopend kruid dat je nooit meer wegkrijgt, zeker nu we geen onkruidverdelger meer mogen gebruiken.
 • Frederick Timmerman

  2 maanden geleden
  Wat ik in mijn tuin doe, is mijn zaak.
 • Maurice Keukelaers

  2 maanden geleden
  En komen de initiatiefnemers ook achteraf de rommel opkuisen ?
 1. Procentueel meer Vlamingen deels gevaccineerd dan Amerikanen
  3

  Procentu­eel meer Vlamingen deels gevacci­neerd dan Amerikanen

  Er zijn voor het eerst sinds de start van de vaccinatiecampagne tegen Covid-19 procentueel gezien meer Vlamingen gevaccineerd dan inwoners van de Verenigde Staten: 53,6 procent van de Vlamingen kreeg al minstens een eerste prik, tegenover 52,7 procent van de Amerikanen. Ook de komende week blijft het tempo in Vlaanderen hoog, waardoor de voorsprong nog zal vergroten. In de VS zijn wel nog altijd veel meer inwoners volledig ingeënt: 44,1 procent tegenover 29,9 procent bij ons.
 2. Derde overlijden na inenting met AstraZeneca in ons land
  Play
  21

  Derde overlijden na inenting met AstraZene­ca in ons land

  In ons land is voor de derde keer een overlijden vastgesteld nadat de persoon in kwestie ingeënt werd met het coronavaccin van AstraZeneca. Dat blijkt uit de wekelijkse stand van zaken over het aantal bijwerkingen dat door het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Geneesproducten (FAGG) wordt bijgehouden. In totaal zijn er in België nu vier overlijdens gelinkt aan een inenting met een coronavaccin, waarvan drie aan AstraZeneca.