Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Imagedesk / Frederiek Vande Veld

Lydia Peeters stuurt systeem GAS-boetes voor lichte snelheidsovertredingen bij

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) stuurt het systeem van GAS-boetes voor lichte verkeersovertredingen bij. Een aantal administratieve vereenvoudigingen moeten het werk van de lokale besturen vergemakkelijken en moeten er ook voor zorgen dat buitenlandse overtreders beter gevat kunnen worden.

 1. Meteen boete voor wie nog peuk of papiertje op de grond gooit: “Controleurs geven geen waarschuwingen”
  PREMIUM
  Turnhout

  Meteen boete voor wie nog peuk of papiertje op de grond gooit: “Contro­leurs geven geen waarschu­win­gen”

  Wie binnenkort een papiertje of sigarettenpeuk op de grond gooit in Turnhout riskeert een GAS-boete. Stad Turnhout schakelt daarvoor tien gewestelijke vaststellers van OVAM in die per twee zullen patrouilleren in de straten. Waarschuwingen worden er niet gegeven. “We doen al heel veel preventieve acties rond zwerfvuil. Nu is het tijd voor boetes”, zegt schepen Marc Boogers (Groen).
 2. Ouders van vernederde leerling op school in Ninove getuigen: “Wij wisten van niets. Nu pas begrijpen we zijn agressie thuis”
  Play
  43

  Ouders van vernederde leerling op school in Ninove getuigen: “Wij wisten van niets. Nu pas begrijpen we zijn agressie thuis”

  Jarenlang werden leerlingen met autisme op een school in Ninove vernederd en gepest. Dat kwam aan het licht na onderzoek van de onderzoekscel van ‘Het Laatste Nieuws’ en ‘VTM Nieuws’. Sommigen werden opgesloten in de klas of vastgebonden op hun stoel. Niet alle ouders waren op de hoogte van de feiten, blijkt nu. “Wij wisten van niets. Nu pas begrijpen we zijn agressie thuis.”