Archiefbeeld van drukte op de Antwerpse ring.
Volledig scherm
Archiefbeeld van drukte op de Antwerpse ring. © © Marc De Roeck

Lydia Peeters legt rekeningrijden op tafel bij Vlaamse ministerraad: “Slimme, gebiedsdekkende kilometerheffing”

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) legt het zogenaamde rekeningrijden op tafel bij de Vlaamse ministerraad. Dat zegt ze aan VTM NIEUWS. Een slimme kilometerheffing in plaats van een algemene verkeersbelasting dus. “We zullen dit nu opstarten om in de volgende regering door te voeren.”

169 reacties

 • rudy bryssinck

  2 maanden geleden
  Wie betaald het meest de die met een kleine wagen of andere met een grote? (taks tegenover kilometerheffing)
 • Johan Vancaneghem

  2 maanden geleden
  Het zal voor de overheid ook enorm duur zijn om het openbaar vervoer te perfectioneren, om dit als een geldig alternatief te laten dienen voor het privé vervoer. Ze verwachten waarschijnlijk dat ze er vele honderden miljarden mee zullen verdienen, maar ik vrees eerder dat veel mensen, na eerste jaar van invoering, hun wagen zullen verkopen. Mensen die kunnen thuiswerken zullen dat automatisch doen, anderen zitten natuurlijk in de problemen. Vrijetijdsverplaatsingen zullen ook sterk afnemen.
 • Pierre Vaneylen

  2 maanden geleden
  het zal er aan komen. Wanneer nog meer mensen elektrisch gaan rijden verliest de staatskas miljarden aan inkomsten terwijl de ambtenarij steeds meer geld wil net zoals de zorg. beide sectoren leven van de belastingen.
 • Kris Tyteca

  2 maanden geleden
  Files zullen niet verminderen zolang de werkuren gelijk blijven. Nochthans werk ik in de nacht maar bij het einde van mijn nachtdienst word ik tevens kind van de rekening! Vooral als ik overuren maak in de zorg. Dubbel gestraft!
 • pieter vandenberghe

  3 maanden geleden
  Diegene die gelooft in slimme kilometerheffing is niet slim, en dezelfde die gelooft dat de rijken zullen betalen. Ik droom ook elke dag om dan wakker te worden en de realiteit onder ogen te zien.
 1. Gezin uit Halle krijgt verschrikkelijk nieuws: na oudste zoon, lijdt nu ook jongste zoon aan ongeneeslijke ziekte
  Play

  Gezin uit Halle krijgt verschrik­ke­lijk nieuws: na oudste zoon, lijdt nu ook jongste zoon aan ongenees­lij­ke ziekte

  Een gezin uit Halle heeft afgelopen week hartverscheurend nieuws gekregen. Na hun oudste zoon van zeven jaar, lijdt nu ook hun jongste zoon van drie jaar aan een ongeneeslijke ziekte. Kinderen met die ziekte worden hooguit achttien jaar. De ziekte is uiterst zeldzaam, in Vlaanderen zijn er maar een paar gevallen bekend. Ondertussen is er al een steunactie opgezet om het gezin te helpen. “Ik probeer als mama sterk te zijn, hoe moeilijk het ook is.” Bekijk hierboven de volledige reportage uit VTM NIEUWS.
 2. “Behandeld als een crimineel”: Marokkaanse studente die familie wil bezoeken belandt elf dagen in gesloten centrum van Steenokkerzeel

  “Behandeld als een crimineel”: Marokkaan­se studente die familie wil bezoeken belandt elf dagen in gesloten centrum van Steenokker­zeel

  Een Marokkaanse studente die familie wilde komen bezoeken, heeft na haar landing in Charleroi elf dagen in een gesloten centrum moeten doorbrengen. Volgens de douane had Ouiam Ziti te weinig geld op zak en was haar toeristenvisum niet in orde. Niets van aan, oordeelt zij zelf. “Ik wilde Nieuwjaar vieren met mijn familie, maar ik werd behandeld als een crimineel. Hier ga ik een trauma aan overhouden”, klinkt het.
 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.