De meeste boetieks in de Antwerpse Schuttershofstraat hebben een beperkte capaciteit, wat toch voor wachtrijen zorgde.
Volledig scherm
PREMIUM
De meeste boetieks in de Antwerpse Schuttershofstraat hebben een beperkte capaciteit, wat toch voor wachtrijen zorgde. © Photo News

Luxewinkels lijden onder 'koop alleen'-regel: “Vrouwen willen net de mening van man of vriendin”

De solden. Normaal een goede periode om zich een stukje luxe te permitteren, maar net dat modesegment worstelt hard met de 'winkel alleen'-regel. "Er is twee derde minder passage dan anders. Wie wél komt voor een exclusieve jurk of handtas, wil graag het oordeel van man of vriendin. Zonder die opgestoken duim wordt er gewoon minder snel gekocht." Op reportage in Antwerpen, waar ook de vele Nederlanders graag per twéé komen winkelen.

34 reacties

 • Patrice De Meyer

  1 maand geleden
  ik net niet... als er iemand bij is koop ik net de verkeerde dingen.
 • Erwin De Meyer

  1 maand geleden
  Luxe winkels verkopen luxeproducten. Hebben we dit nu nodig ..... ?
 • nicole desseyn

  1 maand geleden
  Vandaag inkopen gaan doen bij Albert Heijn en Aldi overal koppels ik was een van de enige die alleen was ,rijen koppels aan de oranje winkel !
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  De reden van alleen winkelen is om de drukte te verminderen. Wanneer iedereen als koppel komt dan loopt er twee keer zo veel volk rond in de winkel. Of is de wachtrij aan de ingang dubbel zo lang. En met meer volk is het ook moeilijker om die afstand van anderhalve meter te handhaven. Velen trekken zich daar nu zelfs al niets van aan. Het is dus een zinvolle maatregel.
 • Vicky Piqueur

  2 maanden geleden
  Véél mannen zullen in ieder geval blij zijn dat ze aan de marteling als wingshopper ontsnappen... Je winkelt ook veel beter alléén voor kleding : mannen zullen al snel zeggen dat het je staat omdat ze (terecht) van die marteling vanaf willen; vriendinnen gaan je fout 'advies' geven door het (onbewuste) spiegelen vh kledingstuk op zichzelf; en tenslotte ken jij je lichaam als géén ander en zal je minder vaak miskopen doen! Alléén winkelen is dus een groot voordeel : relaxter en realistischer.
 1. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees

 2. Feestvierders vluchten van lockdownfeest als politie aankomt
  Play

  Feestvier­ders vluchten van lockdown­feest als politie aankomt