Assadollah A., Weens diplomaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Assadollah A., Weens diplomaat. © RV

Luxe aardappelen en een bom bij Pizza Hut: hoe de aanslag van Iraans-Belgisch koppel verijdeld werd

Een onopvallend koppel uit Wilrijk wordt op 30 juni 2018 op de snelweg achtervolgd en klemgereden door de speciale eenheden. Wat het Iraans-Belgisch koppel in de auto niet weet, is dat de veiligheidsdiensten hen al een tijd volgen. Ze zijn op de hoogte van hun gesprekken met een Iraanse diplomaat en de plannen om een aanslag te plegen. Hoe het van “luxe aardappelen” tot een bom ging. 

0 reacties

 1. "Komende weken maximaal 54.300 eerste vaccinaties met Pfizer-vaccin”

  "Komende weken maximaal 54.300 eerste vaccina­ties met Pfi­zer-vac­cin”

  De komende weken zullen in België wekelijks maximaal 54.300 Pfizer-vaccins voor een eerste vaccinatie kunnen toegediend worden. Dat blijkt uit cijfers die de taskforce vaccinatie vandaag vrijgegeven heeft. De cijfers zijn gebaseerd op de geplande leveringen door Pfizer en de keuze om een tweede vaccinatie tijdig te kunnen toedienen. Er wordt ook een beperkte strategische stock aangelegd uit voorzorg, als leveringen bijvoorbeeld niet zouden doorgaan of er iets misloopt met een transport.
 2. De Wever in nieuwjaarstoespraak over zaak-Kucam: “Opgelicht door een van onze eigen mensen”

  De Wever in nieuwjaars­toe­spraak over zaak-Ku­cam: “Opgelicht door een van onze eigen mensen”

  “De terugblik op 2020 is confronterend”. Zo start N-VA-voorzitter Bart De Wever zijn nieuwjaarstoespraak. Volgens De Wever mogen we vooral de moed niet verliezen en komt “de bevrijding eraan”. Daarnaast is de politicus niet bepaald mild voor de Vivaldi-regering en verwijst hij naar de zaak rond de Mechelse politicus Melikan Kucam, die werd veroordeeld voor mensensmokkel en corruptie. Bekijk hieronder de volledige speech van De Wever.
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen