Stéphane Moreau, voormalig PS-burgemeester en hoofd van Nethys.
Volledig scherm
Stéphane Moreau, voormalig PS-burgemeester en hoofd van Nethys. © BELGA

Luikse intercommunale bevriest verkoop van VOO, Win en Elicio

De raad van bestuur van de Luikse intercommunale Enodia heeft gisterenavond de verkoop van het telecombedrijf VOO, de IT-groep Win en de groenestroomproducent Elicio door zijn filiaal Nethys opgeschort. 

  1. Na heisa rond windenergiebedrijf dat verkocht wordt voor symbolische euro: gedelegeerd bestuurder Stéphane Moreau stapt op

    Na heisa rond windener­gie­be­drijf dat verkocht wordt voor symboli­sche euro: gedele­geerd bestuurder Stéphane Moreau stapt op

    De ontmanteling van het Luikse overheidsvehikel Nethys, onderdeel van het vroegere Publifin, blijft in de schandaalsfeer hangen en verhit de gemoederen in de pas gestarte Waalse regering. Nethys wil het Oostendse windenergiebedrijf Elicio voor een symbolische euro verkopen aan de groep Ardentia, waar de CEO van Nethys, Stéphane Moreau zelf gedelegeerd bestuurder zou worden. Na de ophef vandaag heeft Moreau beslist een stap opzij te zetten bij Ardentia.
  2. Actiecomité: “We maken ons zorgen over verkoop van Elicio aan consortium rond Luikse industrie- en wapengroep John Cockerill”

    Actieco­mité: “We maken ons zorgen over verkoop van Elicio aan consortium rond Luikse industrie en wapengroep John Cockerill”

    Het actiecomité ’16 windturbines Tienen-Boutersem’ maakt zich zorgen over de verkoop van medeprojectontwikkelaar NV Elicio aan de Luikse industrie-en wapengroep John Cockerill. “Deze ontwikkelingen baren ons grote zorgen, want de duurzaamheid van de installaties, de garantie van een correct toezicht, een regelmatig onderhoud, en een verantwoorde afbraak en opruiming van deze turbines achteraf, lijken ons onder deze wisselende omstandigheden allerminst gegarandeerd”, klinkt het.