Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images

Luchtvaartbazen kaatsen bal terug naar politici: “Milieu-impact verminderen? Eerst inefficiëntie aanpakken”

De hervorming van het Europese luchtruim is het beste antwoord om de milieu-impact van de luchtvaart te verminderen. Dat was vandaag de algemene teneur op de ‘Airlines for Europe’-top (A4E) in Brussel waar bonzen uit de sector zich verzameld hadden. “De CO2 die wordt geproduceerd door inefficiëntie, is een schandaal”, aldus IAG-topman Willie Walsh.

8 reacties

 • Tom De Clerck

  2 jaar geleden
  Wat gaat een taks op vliegen veranderen? Buiten dat de gewone man meer moet betalen? Niets. Wie zal er zijn zuurverdiende zomervakantie opgeven?
 • Patrick morel

  2 jaar geleden
  De overheid subsidieert de regionale luchthavens, goed voor 35 miljoen euro per jaar.
 • Bob Boomer

  2 jaar geleden
  Met taksen gaan we er niet komen. Dit bewijst de taks op cigaretten, men rookt verder, taks op alcohol, men drinkt verder, taks op benzine, men rijdt verder, taks op elektriciteit, men verbruikt verder ! Neen, met taksen lost je het milieuprobleem niet op, je stort enkel nog meer mensen in de armoede !
 • Marc Van Den Berghe

  2 jaar geleden
  Het zal geen moer veranderen, wel de staatskassa. Mensen zullen blijven reizen om de stommiteiten van onze regering hier eventjes te vergeten en na een vakantie opnieuw vollenbak aan het werk gaan.
 • Toon Schouteden

  2 jaar geleden
  Taksen vullen enkel de zakken van de ministers. En komt er ook 'n taks op schepen? De vrachtwagens betalen nu ook al extra... Alles wordt gewoon doorgerekend naar de consument en die blijft na wat gezeur braaf betalen.