Een verkeersbord duidt het begin van een lage emissiezone in Brussel aan.
Volledig scherm
Een verkeersbord duidt het begin van een lage emissiezone in Brussel aan. © BELGA

Luchtkwaliteit in Vlaanderen verbetert maar impact op gezondheid nog steeds aanwezig

De uitstoot in de lucht van verschillende stoffen neemt verder af en ook de luchtkwaliteit verbetert. Hierdoor daalt de gezondheidsimpact door luchtvervuiling, maar deze impact is nog steeds niet te verwaarlozen. Het verkeer is nog altijd een belangrijke boosdoener. Dat blijkt uit een nieuw rapport, meldt de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) donderdag.

3 reacties

 • Sven Jans

  7 maanden geleden
  Het verkeer is nog steeds een grote boosdoener? En wat met de ontelbare houtkachels ons land rijk is?? Een foto van een brandende houtkachel zou beter illustreren vanwaar het fijn stof, PAK's en benzeen vandaan komt. De VMM geeft duidelijk aan dat het de gebouwenverwarming de grootste fijn stof veroorzaker is.
 • Patrick Weyers

  7 maanden geleden
  Verkeer en verwarming de grote oorzaak? En de industrie ontsnapt dus weer aan kritiek. De kleintjes moeten ze hebben en bestraffen natuurlijk.
 • Marco b.

  7 maanden geleden
  Schaf fiscaal voordeel af van bedrijf en salariswagens, punt. Laat bedrijven en werknemers extra bijdragen. Of implementeer eerlijke fiscaliteit inzake mobiliteit. Een berekening op basis van de motorisatie en uitstoot, hoe meer je rijdt, hoe meer je betaalt. Reinste logica. Nee, jij particulier rijdt bv. 5000 km per jaar, betaalt meer taksen dan iemand met firmawagen die 20.000km per jaar rijdt.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.