De beleefde flyer die wordt uitgedeeld in Zaventem.
Volledig scherm
PREMIUM
De beleefde flyer die wordt uitgedeeld in Zaventem. © Photo News

Luchthavenpersoneel bezorgd over passagiers met koorts: “Ze krijgen een beleefd briefje, en dan mogen ze doorlopen”

Passagiers die landen in Zaventem en door de scan betrapt worden op koorts - een symptoom van Covid-19 - krijgen een briefje waarin ze gevraagd worden een huisarts te raadplegen. Vervolgens mogen de zieke passagiers gewoon hun weg verderzetten, mee in de file aan de paspoortcontrole, mee in het gewriemel aan de bagagebanden. “Wie koorts heeft mag niet binnen bij de huisarts. Maar hier dus wel”, zegt luchthavenpersoneel, enigszins in paniek.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. INTERVIEW. Steven Van Gucht: “Tweede golf? Met juiste aanpak en beetje geluk kunnen we het tij nog keren”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Steven Van Gucht: “Tweede golf? Met juiste aanpak en beetje geluk kunnen we het tij nog keren”

  Met vrijdag al gemiddeld 115 nieuwe besmettingen per dag staan we volgens enkele virologen aan het begin van de zo gevreesde tweede epidemiegolf. Rondom ons rapporteren zeven landen in verhouding nog méér nieuwe besmettingen. Wereldwijd staat België momenteel op plaats 85. Is dit nu het begin van de gevreesde tweede golf? Een gesprek met viroloog Steven Van Gucht van Sciensano.
 3. Supermarkten bereiden zich voor op extra eindejaarsdrukte

  Supermark­ten bereiden zich voor op extra eindejaars­druk­te

  Verschillende supermarktketens in ons land verwachten dit jaar een extra drukke eindejaarsperiode, aangezien naar alle verwachting meer mensen de feestdagen thuis zullen vieren. Aan de hand van promotiecampagnes willen ze hun klanten aansporen om nu al houdbare producten, zoals champagne, wijn en andere feestdranken aan te kopen. Wie dat kan, wordt ook aangeraden om zijn of haar boodschappen online te bestellen. “We willen in de eerste plaats de gezondheid en de veiligheid van onze klanten en het personeel garanderen, en we hopen iedereen de kans te geven op een relatief normale manier boodschappen te kunnen doen", klinkt het bij Delhaize.
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok