(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Dieter Nijs

Luchthaven Zaventem misnoegd door boete van 200.000 euro: “We hebben enkel uitgevoerd wat overheidsdienst ons oplegde”

De luchthaven van Zaventem heeft een boete van 200.000 euro gekregen voor de temperatuurcontroles die passagiers moesten ondergaan in de strijd tegen het coronavirus. Dat gebeurde tot januari 2021 met behulp van warmtecamera’s.  Brussels Airport reageert “bijzonder teleurgesteld”. “We hebben uitgevoerd wat werd opgelegd door de federale overheidsdienst Mobiliteit en worden nu beboet door een andere overheidsdienst (de Gegevensbeschermingsautoriteit; nvdr)”, stelt de luchthaven.

36 reacties

 • Theo Van Hoof

  4 maanden geleden
  En wat met het scannen van de temperatuur voor je het vaccinatiecentrum in mocht?
 • Peter Buyck

  4 maanden geleden
  In feite zijn die publieke temperatuursmetingen in strijd met het medisch geheim. Ze mogen dan ook enkel uitgevoerd worden door bevoegde personen.
 • Guido David

  4 maanden geleden
  Typisch: de ene verlangt zus, de andere zo en de derde beboet… Herinner de woorden:”gratis, alles is gratis” terwijl anderen miljarden verdienden betaalt door wie? Wij inderdaad, de belastingbetaler. Net zoals nu zullen wij de rekening van de luchthaven doorgerekend krijgen, of beter gezegd zij die die op reis met het vliegtuig gaan… Dankuwel , vooral voor “gratis”-roepers
 • Robert Thomassen

  4 maanden geleden
  Zelfs als men onschuldig is wordt je toch beboet in België, en het enige wat men kan is in hoger beroep gaan.
 • Erika DeVuyst

  4 maanden geleden
  er waren zelfs gemeentes waar je voor het loket eerst een temperatuurscanner moest passeren (Wichelen bijvoorbeeld).
 1. Steeds meer aanwijzingen dat Russische legerleiding gevlucht is uit Cherson en “mogelijk 20.000” soldaten heeft achtergelaten

  Steeds meer aanwijzin­gen dat Russische legerlei­ding gevlucht is uit Cherson en “mogelijk 20.000” soldaten heeft achtergela­ten

  Er duiken steeds meer aanwijzingen op dat de Russische legerleiding de zuidelijke stad Cherson in Oekraïne ontvlucht is zonder haar manschappen. De Britse nieuwszender Sky News spreekt over zo’n 20.000 achtergelaten soldaten. Zij komen mogelijk vast te zitten nu alle belangrijke bruggen over de Dnjepr door Oekraïense troepen onklaar zijn gemaakt. Volgens getuigenissen van bewoners zouden de soldaten zich zonder enige discipline gedragen.
 2. Ondanks regenval mogelijk toch strengere maatregelen om droogte tegen te gaan: “Begin september kritiek punt”

  Ondanks regenval mogelijk toch strengere maatrege­len om droogte tegen te gaan: “Begin september kritiek punt”

  Als er de volgende weken niet veel regen valt, zouden er in september wel eens strengere maatregelen kunnen komen om het waterverbruik te verminderen. In voorbereiding wordt nu al overleg gestart met de sectoren (landbouw, industrie, bouw...) over waar ze water kunnen besparen. Dat zegt VMM-woordvoerder Bernard De Potter donderdag na een nieuw overleg van de Vlaamse droogtecommissie.
 3. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.