Beelden van de chaos aan de luchthaven van Charleroi tijdens de staking.
Volledig scherm
Beelden van de chaos aan de luchthaven van Charleroi tijdens de staking. © Photo News

Luchthaven van Charleroi heropgestart, CEO pleit voor minimumdienstverlening

De luchthaven van Charleroi is vandaag na een staking van het veiligheidspersoneel weer normaal open. Volgens de CEO van de luchthaven van Charleroi, Philippe Verdonck, moet er een minimumdienstverlening komen bij stakingen op luchthavens. Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft intussen beslist om alle reizigers te vergoeden die de afgelopen dagen niet konden vertrekken vanop Charleroi. Passagiers kunnen een omboeking vragen of hun geld terugkrijgen.

 1. Zijn gastleerkrachten voor alle vakken dé oplossing voor het lerarentekort? Dit is wat onderwijsexpert zegt
  PREMIUM
  59

  Zijn gastleer­krach­ten voor alle vakken dé oplossing voor het lerarente­kort? Dit is wat onderwijs­ex­pert zegt

  Een tolk die wil bijklussen kan vanaf september enkele uren per week taalles geven, voor economie kan een school de bankdirecteur inschakelen. Die ‘gastleraren’ vallen op in het pakket maatregelen van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Experts werden al sporadisch naar school gehaald, maar voortaan mag men voor álle vakken onbeperkt mensen zonder pedagogisch diploma voor de klas zetten. Is dit dé oplossing voor het lerarentekort? Zes vragen aan onderwijsexpert Pedro De Bruyckere. De nood is hoog, geeft hij aan.
 1. CEO luchthaven Charleroi over staking veiligheidspersoneel: “De situatie is beschamend”

  CEO luchthaven Charleroi over staking veilig­heids­per­so­neel: “De situatie is beschamend”

  Vertrekkende passagiers kunnen de luchthaven van Charleroi, waar het veiligheidspersoneel staakt, niet langer binnen. De luchthavenautoriteiten hebben gezamenlijk besloten om wegens de chaos die er momenteel heerst, de toegang voor vertrekkende passagiers te sluiten. Morgen zullen er dus geen passagiers kunnen vertrekken. De CEO van de luchthaven van Charleroi, Philippe Verdonck, vindt de situatie “beschamend”. Dat zegt hij in een interview met VTM Nieuws.
 2. Luchthaven Charleroi dicht voor vertrekkende vluchten door staking, tientallen reizigers weigeren te vertrekken
  Play

  Luchthaven Charleroi dicht voor vertrekken­de vluchten door staking, tientallen reizigers weigeren te vertrekken

  De luchthaven van Charleroi is sinds 16 uur gesloten voor passagiers die op reis vertrekken. Aanleiding is een gebrek aan beschikbaar veiligheidspersoneel als gevolg van een stakingsactie. De directie onderstreept dat er voor de aankomende vluchten geen gevolgen zullen zijn. Sinds deze ochtend al heerst chaos op de luchthaven. Het is de bedoeling dat de luchthaven dinsdagochtend opnieuw volledig operationeel is.
 3. Minister Dalle (CD&V) deelt tik uit aan N-VA-voorzitter De Wever na heisa rond ‘woke’ foto’s: “Reactie op woke wordt gevaarlijker dan het fenomeen zelf”
  206

  Minister Dalle (CD&V) deelt tik uit aan N-VA-voorzitter De Wever na heisa rond ‘woke’ foto’s: “Reactie op woke wordt gevaarlij­ker dan het fenomeen zelf”

  “Het is niet aan politici om zich te gaan mengen in de inrichting van een theater”, dat schrijft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) in een opiniestuk over de heisa rond de ‘woke’ portretten in Antwerpen. Dalle geeft ook de burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) een sneer, die begin deze maand nog een boek over ‘woke’ uitbracht. “Ik wacht nog altijd op het eerste voorbeeld van hoe onze vrijheden worden ingeperkt omdat we iets niet meer ‘mogen’ zeggen.”