Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Luchtfilteringproefproject Bert Blocken en Marc Van Ranst oogst bijval op scholen

Het proefproject met luchtfilters in de klas van professor Bert Blocken, hoogleraar bouwfysica aan de KU Leuven en de Technische Universiteit Eindhoven, en viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) kan op zoveel bijval rekenen dat de inschrijvingen al na een paar dagen zijn afgerond. Meer dan dertig gemeenten en scholen zijn geïnteresseerd. Dat meldt Gazet van Antwerpen woensdag.

13 reacties

 • PETER PERMENTIER

  5 maanden geleden
  Dit is niets nieuws onder de zon, maar ge dient om dit te staven je nek te durven uit steken dat hebben deze 2 personen gedaan, en nu komt er een bak bagger op hun af van alle zijden typjsch Belgisch, want ieder wenst zijn zegje te doen.
 • An Peeters

  5 maanden geleden
  Weyts heeft de verschillende voorstellen over luchtfilters ed wel degelijk bekeken. Maar niet alle voorstellen werden goed genoeg of goed onderbouwd gevonden. Er zijn er enkele gepasseerd, maar verschillenden niet goed genoeg bevonden. Nu Weyts afschilderen alsof hij er niet eens naar gekeken heeft, is incorrect.
 • Emmanuel Veraart

  5 maanden geleden
  Het zoveelste ei van Columbus.
 • Tejo Joeben

  5 maanden geleden
  Ionisatie van de lucht blijkt zeer effectief tegen virussen en bacteriën. In Rusland worden operatiezalen op die manier ontsmet. Zeer effectief.
 • Bart Timperman

  5 maanden geleden
  Een goede luchtzuivering in klaslokalen was een jaar geleden al aangekaart maar was niet belangrijk toen volgens Weyts net zoals de Co2 meters. Gelukkig dat er nog wetenschappers zijn die zelf de handen uit de mouwen steken en niet wachten op de politiek voor er iets gebeurt.
 1. Rechter beslist nog niet over terugbetaling van 1 miljoen door Sihame El Kaouakibi: “Eerst de resultaten van de strafprocedure afwachten”
  Antwerpen

  Rechter beslist nog niet over terugbeta­ling van 1 miljoen door Sihame El Kaouakibi: “Eerst de resultaten van de strafproce­du­re afwachten”

  De ondernemingsrechtbank neemt nog geen beslissing over het faillissement van Point Urbain, de horecavennootschap van Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi en haar partner Erika Nguyen. De curator die het faillissement behandelt, eist de terugbetaling van 1 miljoen euro door het koppel. “Wacht tot het gerechtelijk onderzoek rond is”, stelt Joris Vercraeye, advocaat van El Kaouakibi.