PHOTO_NEWS
Volledig scherm
© PHOTO_NEWS

Loverboys krijgen acht jaar cel voor seksuele uitbuiting van tienermeisjes

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft drie 'loverboys' vandaag veroordeeld tot acht jaar cel, omdat ze vier meisjes tussen 14 en 16 jaar in de prostitutie hadden gedwongen.

 1. Zara Rutherford (19) landt maandag na haar solovlucht rond de wereld: “Turbulentie. Stormen. Vulkanen. Sneeuw. Daar word ik niet meer zenuwachtig van. Ik los het wel op”
  PREMIUM

  Zara Rutherford (19) landt maandag na haar solovlucht rond de wereld: “Turbulen­tie. Stormen. Vulkanen. Sneeuw. Daar word ik niet meer zenuwach­tig van. Ik los het wel op”

  Zes maanden zal ze onderweg zijn geweest in haar kleine vliegtuigje, wanneer ze maandag landt in België. Helemaal alleen zat ze in de cockpit, van Wevelgem naar Wevelgem — langs Groenland, Colombia, Alaska en Siberië, voorbij Japan en India, over de Arabische woestijn en zo terug naar Europa. Ze vloog over vulkanen en bevroren zeeën, kwam op een haar na in een tropische storm terecht en kijkt nu vooral uit naar een belegd broodje uit de sandwichbar thuis in Kortrijk. Ze gaat recht de geschiedenisboeken in, want een jongere vrouw deed het Zara Rutherford (19) nooit voor. Dit is een reconstructie van haar stunt, in tien emoties.
 2. "Ik werd als kind 43.200 keer verkracht"
  Play

  "Ik werd als kind 43.200 keer verkracht"

  "Ik werd 43.200 keer verkracht." Aan het woord is Karla Jacinto. De Mexicaanse was amper 12 toen ze in de klauwen van een loverboy belandde. "Ik werd dertig keer per dag gedwongen tot seks met vreemde mannen. Ik moest al hun fantasieën vervullen." Jancinto getuigde over haar gruwelijke lot in een pakkende reportage van CNN. De Mexicaanse sprak ook met Amerikaanse politici en de paus. Ze wil dat er harder wordt opgetreden tegen mensenhandelaars. "Ik blijf hiertegen strijden maar elke dag kan mijn laatste zijn", beseft ze ten volle het gevaar van haar inzet.