Louis Tobback (sp.a).
Volledig scherm
Louis Tobback (sp.a). © Photo News

Louis Tobback: "Veel van wat Theo Francken doet, zou ik ook doen"

Sp.a-coryfee Louis Tobback zegt in een interview met Knack dat hij "een genuanceerde mening" heeft over Theo Francken. Wat de N-VA-staatssecretaris voor Asiel en Migratie nu doet, "ligt in het verlengde van wat ik deed als minister van Binnenlandse Zaken", aldus de burgemeester van Leuven. 

224 reacties

 • Bruno Zonnekeyn

  5 jaar geleden
  Dat is gesproken mijnheer Tobback!
 • Walter Laureyssens

  5 jaar geleden
  Vind een mooi gebaar van Tobback
 • Martine Rochtus

  5 jaar geleden
  Hij , de sossen zijn de schuld van de gratis politiek waar wij nu de rekening van betalen
 • Ian Vandenbossche

  5 jaar geleden
  Haal francken naar de spa. Spa zal heropleven. Maak francken premier. Ik kan niet voor hem kiezen, want hij zit bij nva.
 • maurits de backer

  5 jaar geleden
  Toffe uitspraak van Louis , maar niet vergelijkbaar met Theo die oprecht zijn werk doet zoals het hoort , en bovendien luistert naar de stem en de wil van de bevolking , hoe dan ook de Soedanese politiek is niet ons probleem , ook hier worden mensen aangevallen en beroofd door vreemdelingen . Doe zo verder Theo
 1. Premier Michel na heisa rond Francken: "Debat verdient nuance, geen karikaturen", Calvo niet onder de indruk: "De premier toont nul leiderschap"

  Premier Michel na heisa rond Francken: "Debat verdient nuance, geen karikatu­ren", Calvo niet onder de indruk: "De premier toont nul leider­schap"

  In een uitgebreide Facebookpost reageert premier Charles Michel op de heisa die twee weken geleden ontstaan is over de Soedanezen die vanuit België naar hun eigen land terugkeerden en daar gefolterd zouden zijn. "De regering hanteert al drie jaar een menselijke en kordate migratiepolitiek", schrijft hij. "Dit is een gevoelig onderwerp dat om nuance vraagt. En ze verdient meer dan simplismen en karikaturen." Groen-fractieleider Calvo vindt dat het dossier "meer sérieux" verdient dan een Facebookpost. "De premier toont nul leiderschap", aldus Calvo.
 2. INTERVIEW. Jonas Spruyt (33), de nieuwe dierenarts van de Zoo: “Je stapt niet zomaar op een leeuw af om te kijken wat er scheelt”
  PREMIUM
  2

  INTERVIEW. Jonas Spruyt (33), de nieuwe dierenarts van de Zoo: “Je stapt niet zomaar op een leeuw af om te kijken wat er scheelt”

  Twee jaar was Jonas Spruyt toen hij met zijn ouders voor het eerst de dierentuin van Antwerpen bezocht. Vandaag, ruim dertig jaar en tientallen bezoekjes later, mag hij zich de nieuwe dierenarts van Zoo Antwerpen en Planckendael noemen. Hij volgt ‘levende legende’ Francis Vercammen op, die eind mei definitief op pensioen gaat. “Ik heb me de voorbije jaren gespecialiseerd in verdoving, maar ik hoop toch dat de 7.000 dieren in beide parken me niet louter zullen zien als ‘de man met de spuit’.”