BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Losgeslagen trein rijdt in op spoorwegarbeiders in Henegouwen: twee doden en zeven gewonden

Bij het treinongeval in het het Henegouwse Morlanwelz zijn gisteravond twee arbeiders van spoornetbeheerder Infrabel omgekomen en twee anderen zwaargewond geraakt. Dat zegt de brandweer van La Louvière tijdens een persconferentie. Er vielen ook vijf lichtgewonden op een passagierstrein. Het ongeval kon gebeuren doordat een getakelde trein losraakte van een hersporingstrein en zo nog veertien kilometer doorreed.

45 reacties

 • Christina Van Dyck

  5 jaar geleden
  Zou hier sabotage achter zitten? Losgekoppelde treinen misschien?
 • Dirk Moonen

  5 jaar geleden
  Sterkte aan de familie
 • Fred Fourgon

  5 jaar geleden
  Op de verkeerde plaats op het verkeerde moment. Zo jammer dat zoiets moet gebeuren. Mijn oprechte deelneming aan de familie en vrienden van deze beide slachtoffers. En ook sterkte aan alle collega's van die mensen.
 • Lucas Botterman

  5 jaar geleden
  Dat die wagon nog verder kon rijden is heel simpel. Remmen waren door dat ongeval met brand buiten dienst. Afslepen gebeurt dan aan zeer lage snelheid omdat alleen de locomotief die wegsleept kan remmen. Na het losbreken van de koppeling is de wagon door de zwaartekracht, het was op een hellend stuk spoor, beginnen rijden in de andere richting. Niemand aan boord, mag niet, en geen remmen dus geen mogelijkheid om hem af te stoppen.
 • Mark Deckers

  5 jaar geleden
  "Medewerkers van het seinhuis sneden de stroomvoorziening op de lijn nog af, maar tevergeefs". Straf. Dus die elektrische trein kon doorrijden zonder stroom ? Ik begrijp wel dat een trein niet op 1-2-3 stil staat, maar hij zou toch moeten stilvallen zonder stroom. Te laat gereageerd ? Verkeerde spoor zonder stroom gezet ? ...