Bart Somers lijkt het pad te effenen voor een paarsgroen.
Volledig scherm
Bart Somers lijkt het pad te effenen voor een paarsgroen. © Photo News

Lorin Parys na uithaal Bart Somers: “Weet niet wat Open Vld nu bezielt en hoop dat we vanaf morgen weer aan één zeel kunnen trekken”

“Een blinde kan zien” dat N-VA geen deel wil uitmaken van een volgende federale regering en absoluut naar de oppositie wil. Dat heeft Vlaams minister Bart Somers (Open Vld) zondag verklaard bij VTM Nieuws. “Zij hebben een traject en een geschiedenis van het weglopen van hun verantwoordelijkheid op federaal vlak”, klonk het fors. Met die woorden lijkt Somers het pad te effenen voor een paarsgroene meerderheid. “Het is opmerkelijk dat ze ons aanvallen, want de sleutel ligt bij Open Vld”, reageert Lorin Parys, ondervoorzitter van N-VA. 

154 reacties

 • Marc Baeyens

  1 jaar geleden
  Magnette heeft Rutten één en ander beloofd, dat kan een blinde zien. Samen met Somers verkoopt zij Vlaanderen voor de postjes. Open vLD saboteert na de cD&v in de vorige regering, het belang van de Vlamingen. Met het ideologisch begrip 'verbinden' tracht ze natuurlijk alles verkocht te krijgen. Alleen gaat het bij trado's enkel om 'partijen te verbinden' en laten de burgers hun gelag betalen.
 • rudy van dam

  1 jaar geleden
  Politiek heeft zijn eigen prioriteiten: 1) de andere partijen stokken in de wielen steken 2) zorgen dat de eigen partij geen schade lijdt 3) zorgen voor eigen financieel gewin 4 de belangen van de burgers behartigen Politiekers van de oude generatie waren veel meer bezig met de belangen van de Belgen en minder met partijpolitieke spelletjes! Water in de wijn doen staat al lang niet meer in hun woordenboek!
 • Ronny Ooijen

  1 jaar geleden
  Fons Casteels, met de socialisten in bed duiken in antwerpen is volgens u de kiezer respecteren? Zoals Bourgeois zeggen dat het belang van de partij boven alles gaat ook? Met plezier al jaren gratis ons belastinggeld ontvangen zoals BDW, is de kiezer niet respecteren maar profiteren! Met de jaarlijks 600 miljoen euro kostende taxshift de bedrijven subsidiëren en gepensioneerden minder netto laten overhouden ook?
 • François Nuyts

  1 jaar geleden
  Dhr Somers is dan misschien wel sant in eigen Mechelen maar helemaal geen Sant in eigen Vlaanderen hoor . Je geeft die een belangrijk postje en die begint al heel de boel op te blazen gvd.
 • marc tamar

  1 jaar geleden
  OVLD pleegt euthanasie op Vlaanderen zonder rekening te houden met de burger.Na de verkiezingen werden ze begraven onder de stofmat en ik hoop echt dat ze er blijven.
 1. Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten
  Play

  Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten

 2. Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant
  Play

  Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant