Lorin Parys en Gwendolyn Rutten.
Volledig scherm
Lorin Parys en Gwendolyn Rutten. © BELGA / Bollen

Lorin Parys (N-VA): “Rutten lijkt het voorbije politieke jaar slecht te hebben verteerd”

N-VA-ondervoorzitter Lorin Parys en Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert hebben gereageerd op de verklaringen van Gwendolyn Rutten. Die verklaarde in ‘De afspraak op vrijdag’ op Canvas dat de N-VA vorig jaar bij de vorming van de Vlaamse regering expliciet aan Open VLD en CD&V heeft gevraagd om mee in een regering met Vlaams Belang te stappen. “The past is past", aldus Lachaert.

186 reacties

 • Gino Sinnesael

  12 maanden geleden
  Een ministerpost in de Vlaamse regering was haar op dat moment te min. Het was de periode van de gesprekken met mijnheer Magnette, remember? In zee gaan met de PS, in ruil voor de post van premier. Was dàt dan in het voordeel van Vlaanderen? Toen dit feestje echter niet doorging, bleef mevrouw Rutten alleen, verweesd en gefrustreerd achter. Nu spuwt ze haar gal op iedereen. Een slechte verliezer!
 • Nils De Vriendt

  12 maanden geleden
  Rutten maakt reclame dat ze niet democratisch is?
 • Dominique Vandamme

  12 maanden geleden
  Een vraagje: wat was de agenda van de VRT om Rutten naast, God betere het, Walter Zinzen op te voeren? Het komt er op aan om vooral de socialistische familie een handje te helpen, tegen de wil van het noorden van het land in.
 • jos duriau

  12 maanden geleden
  Blijkbaar heeft nva het ook niet verteerd dat ze hun goesting niet kregen.
 • Els Martin

  12 maanden geleden
  Zou ze hetzelfde dieet volgen als maggie?
 1. Risico’s PFOS-vervuiling al in 2017 bekend, maar niemand vertelde dat aan de inwoners van Zwijndrecht: “Burger heeft recht op correctie info”

  Risico’s PFOS-vervuiling al in 2017 bekend, maar niemand vertelde dat aan de inwoners van Zwijn­drecht: “Burger heeft recht op correctie info”

  Al in 2017 was duidelijk dat er PFOS-­gezondheidsrisico's waren in Zwijn­drecht, maar de geplande communicatie aan de inwoners bleef uit. Dat melden verschillende kranten vandaag. Na de doorstart van het Oosterweelproject deed bouwheer BAM/Lantis eigen bodemonderzoek, waaruit in 2017 de zware verontreiniging duidelijk werd. Bijna de volledige toenmalige Vlaamse regering werd van de resultaten op de hoogte gebracht.
 2. Christine (55) nam deel aan studie rond tegenvallend vaccin Curevac: “Teleurgesteld, maar toch ook jackpot”
  2

  Christine (55) nam deel aan studie rond tegenval­lend vaccin Curevac: “Teleurge­steld, maar toch ook jackpot”

  Teleurgesteld. Zo voelt Christine Schneider (55) uit Mechelen zich nadat bekend raakte dat het vaccin van het CureVac volgens de eerste resultaten maar 47 procent bescherming biedt tegen het coronavirus. Ze was één van de tweeduizend landgenoten die deelnamen aan een grootschalige studie daarrond en zit nu naar eigen zeggen “een beetje met de gebakken peren”. Toch is er voor haar ook een gouden randje. Want tijdens het onderzoek voor en na haar eerste spuitje werd een ernstige aandoening ontdekt, die nu perfect behandeld kan worden.