Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Mine Dalemans

Loopt de vaccinatiecampagne toch vertraging op? Tieners en twintigers krijgen mogelijk pas in augustus eerste prik

Dat 11 juli als vaccinatiestreefdatum niet meer haalbaar was, was bekend. Maar uit de laatste prognose van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid blijkt dat 18-jarigen mogelijk zelfs tot midden augustus zullen moeten wachten voor ze hun eerste coronaprik kunnen krijgen. Verminderde leveringen en de vaccinatiebereidheid bij de jongeren maken de staart van de campagne bijzonder onvoorspelbaar. 

55 reacties

 • Erwin Lambrechts

  1 jaar geleden
  de overheid heeft de mensen nog maar eens voor de zoveelste keer voorgelogen
 • Franky Versmesse

  1 jaar geleden
  Als ik dat hier allemaal lees dan zijn de risicopatienten als allerlaatste aan de beurt dank zij de regering de jongeren moeten kunnen feesten en deze die AstraZeneca kregen kunnen wachten by by zomer
 • Stefanie van Dijk

  1 jaar geleden
  De 2e prik AZ moet nu echt sneller gegeven worden, de Delta-variant komt eraan en hier zitten risicopatiënten onnodig lang te wachten op hun 2e prik waarmee ze nog altijd risico lopen terwijl de 2e prik na 4 weken gegeven kan worden. Ondertussen zijn andere groepen al volledig gevaccineerd. We wachten zeker weer tot we hetzelfde aan de hand krijgen als het VK ...
 • Gino Sinnesael

  1 jaar geleden
  Ik vind het schandalig dat vele oudere risicopatiënten met Astra Zeneca werden behandeld, en daardoor 3 maanden moeten wachten op hun tweede spuit (en dus dan pas redelijk goed beschermd gaan zijn), terwijl jongeren - onder applaus van Conner Rousseau ('Alles voor de vrijheid, en klaar om te feesten als de beesten') - nu reeds kunnen gevaccineerd worden met slechts1 prik (J&J).
 • Marc Stromberg

  1 jaar geleden
  Belgie, en zeker Vlaanderen, hebben een enorme achterstand ten opzicht van andere Europese landen. Alleen laten onze Vlaamse ministers uitschijnen dat we (zij dus) goed bezig zijn. We staan op de 10de plaats van deels-gevaccineerden en de 17de plaats van volledig-gevaccineerden in Europa. Niet echt om over op te scheppen.
 1. Goed nieuws voor risicopatiënten met nog maar één AstraZeneca-prik: “Bevestiging van 700.000 nieuwe dosissen moet toelaten te versnellen”

  Goed nieuws voor risicopa­tiën­ten met nog maar één AstraZene­ca-prik: “Bevesti­ging van 700.000 nieuwe dosissen moet toelaten te versnellen”

  Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft in De Zevende Dag gezegd dat België de bevestiging heeft gekregen dat er binnenkort een kleine 700.000 nieuwe AstraZeneca-vaccins in één keer geleverd zullen worden. Dat moet honderdduizenden risicopatiënten die nog maar één prik met AstraZeneca kregen, toelaten naar voren te halen in de planning.
 2. Bewoners dementieafdeling krijgen bezoek van koe Julie en kalfje Conny: “Geweldig om iedereen te zien genieten”
  Moerzeke

  Bewoners dementieaf­de­ling krijgen bezoek van koe Julie en kalfje Conny: “Geweldig om iedereen te zien genieten”

  De bewoners van het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Moerzeke kregen vandaag wel heel speciaal bezoek over de vloer. Tomas Verspecht uit Merchtem kwam met de lievelingskoe van zijn overleden vader speciaal naar het woonzorgcentrum om de bewoners een leuk moment te geven en ze even terug te brengen naar vroeger. “Op deze manier wil ik ook aan de zorg en het welzijn van de bewoners mijn steentje bijdragen", zegt Tomas.
 1. Jongeren kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor Johnson & Johnson-vaccin (en de eerste uitnodigingen zijn al aangekomen): moet je dat nu doen of niet?

  Jongeren kunnen zich vanaf vandaag inschrij­ven voor Johnson & Johnson-vac­cin (en de eerste uitnodigin­gen zijn al aangekomen): moet je dat nu doen of niet?

  Op de Qvax-reservelijst is sinds vanmorgen een optie toegevoegd waarbij iedereen tussen de 18 en de 40 jaar oud vrijwillig kan aangeven een Johnson & Johnson-vaccin te willen. Wie zich daarvoor opgeeft, wordt eerst gevraagd zelf “de voordelen af te wegen tegen het risico op een ernstige bijwerking”. De eerste uitnodigingen bij jongeren liepen deze voormiddag meteen binnen. Ook de 16- en 17-jarigen kunnen zich nu aanmelden op de Qvax-lijst voor een prik met Pfizer.