"We vragen ons af hoe we alle balletjes in de lucht kunnen houden, zonder dat er 'collateral damage' ontstaat", zegt 'topdokter' Eva Van Braeckel.
Volledig scherm
PREMIUM
"We vragen ons af hoe we alle balletjes in de lucht kunnen houden, zonder dat er 'collateral damage' ontstaat", zegt 'topdokter' Eva Van Braeckel. © Wannes Nimmegeers

Longarts UZ Gent maakt zich op voor nog zwaardere tweede golf: “Ik vrees voor oorlogstoestanden”

In de ziekenhuizen stromen de coronapatiënten weer toe. In het UZ Gent vangen ze intussen ook patiënten uit Brussel en Sint-Niklaas op en gaan ze een tweede Covid-afdeling openen. Longarts Eva Van Braeckel (39), bekend van 'Topdokters', is bezorgd. "Zowel verpleegkundigen als artsen zitten op hun tandvlees. Ik vrees voor oorlogstoestanden."

  1. Somers zet vijf keer meer middelen in om gewelddadige radicalisering te bestrijden

    Somers zet vijf keer meer middelen in om gewelddadi­ge radicalise­ring te bestrijden

    Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) zal de komende jaren meer dan 2,5 miljoen euro investeren in de bestrijding van gewelddadige radicalisering. Dat is vijf keer zoveel dan tijdens de vorige bestuursperiode. "De strijd tegen gewelddadig extremisme blijft brandend actueel", zegt Somers. "Kijk maar naar wat deze week in Frankrijk gebeurde, waar islamitisch geïnspireerde terreur opnieuw toesloeg. Of luister naar de verontrustende rapporten van OCAD (het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, red.), die waarschuwen voor een snel groeiend rechts-extremisme.”