Minister-president van Vlaanderen Jan Jambon (N-VA) tijdens de plenaire zitting in het Vlaams Parlement
Volledig scherm
Minister-president van Vlaanderen Jan Jambon (N-VA) tijdens de plenaire zitting in het Vlaams Parlement © Photo News

Lonen van Vlaamse parlementsleden gaan omlaag, maar ministers ontsnappen aan nieuwe maatregel

Het Vlaams Parlement wil net als de Kamer het loon van de parlementsleden met 5 procent verminderen. Dat staat te lezen in een resolutie die in de nacht van donderdag op vrijdag is ingediend door Open Vld, CD&V, N-VA, Groen en sp.a en die unaniem werd goedgekeurd in het Vlaams Parlement. Frappant: een bijkomend amendement om de 5 procent loonsverlaging ook toe te passen op de weddes van de ministers werd weggestemd. “Dat is bijzonder hypocriet”, betreurt sp.a-fractieleider Hannelore Goeman. 

135 reacties

 • Theo Schuermans

  2 jaar geleden
  Nee inleveren is alleen voor het plebs en niet voor hen.
 • Jean Lindebrings

  2 jaar geleden
  Neen, NU Direct 10% inleveren, en asap terug naar 1 regering voor 1 land. Maar dan ook met élke stem evenveel waard !!!!
 • lieve vanderstraeten

  2 jaar geleden
  Wat is 5 procent, ik draag 50 procent per maand af, op mijn loon, en dan nog bijkomende gemeente en provincietaksen en nog allerlei taksen dat ik niet weet vanwaar die nog komen.
 • Peter

  2 jaar geleden
  Mijn loon is gekoppeld aan mijn prestatie, en toch moet ik 50% afstaan. Bij de ene kan het , bij de andere moeten er tegenprestaties komen. Vaderke staat zou beter een komische film uitbrengen, jaar na jaar ongeloofwaardiger.
 • Frans Van Hoyweghen

  2 jaar geleden
  Als de burger moet inleveren is het geen probleem en de dag erna is het er af getrokken, maar bij hen duurt het nog 1. jaar.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Demir: "In plaats van hier boompje op te zetten, zou u beter buiten bomen planten"
  UPDATE

  Demir: "In plaats van hier boompje op te zetten, zou u beter buiten bomen planten"

  In het Vlaams Parlement heeft minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) de kritiek van Groen en Groen-parlementslid Mieke Schauvliege op haar natuur- en bosbeleid gecounterd. "Wij voorzien deze legislatuur 97,5 miljoen euro extra, waarvan 60 miljoen euro voor extra bos en 37,5 miljoen euro voor extra natuur. Dat is het dubbele van wat u voorzien had in het verkiezingsprogramma. In plaats van hier een boompje te komen opzetten, kan u beter buiten een boompje gaat planten", aldus minister Demir.
 2. Geanimeerd begrotingsdebat in Vlaams Parlement: oppositie hekelt “goednieuwsshow” regering

  Geanimeerd begrotings­de­bat in Vlaams Parlement: oppositie hekelt “goed­nieuws­show” regering

  Het begrotingsdebat in het Vlaams Parlement is donderdag gestart met een geanimeerd debat over de besparingen van de regering-Jambon. Volgens de oppositie komen die besparingen in verschillende sectoren hard aan. De regering countert die kritiek. “Dit is geen besparingsbegroting en geen besparingsregering. We maken de keuze om te investeren in de toekomst”, zegt minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA).
 3. Vier inzittenden die overleden nadat auto in Leie belandde zijn vermoedelijk een koppel van Slovaakse afkomst en twee vrienden uit Slovakije
  Play
  Gent

  Vier inzitten­den die overleden nadat auto in Leie belandde zijn vermoede­lijk een koppel van Slovaakse afkomst en twee vrienden uit Slovakije

  De vier inzittenden van de wagen die in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven kwamen nadat het voertuig in het water belandde aan de Huidevetterskaai in Gent, zijn vermoedelijk van Slovaakse afkomst. Dat blijkt uit het onderzoek van de lokale politie en het Oost-Vlaamse parket. Eén van de inzittenden, een 33-jarige Slovaak, stond ingeschreven in Gent. Ook zijn vriendin van 35 zat dus in de wagen. “Waarom ze in een wagen met Franse nummerplaat reden, wordt nog onderzocht.”