Voor de woning van schepen Anick Berghmans werden twee kogels aangetroffen.
Volledig scherm
Voor de woning van schepen Anick Berghmans werden twee kogels aangetroffen. © Ghyselinck/KS

Lommelse schepen opnieuw vrijgelaten in plofkraakzaak, kogels gevonden voor woning

BinnenlandDe Lommelse sp.a-schepen Anick Berghmans (38) die gisterochtend bij haar thuis werd opgepakt in verband met het dossier rond de plofkraken, is deze namiddag vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Ze blijft als medeplichtige in verdenking gesteld. Achter het huis van de schepen, verborgen onder een zeil, werd een Audi aangetroffen die mogelijk werd gebruikt bij de plofkraak van vorige week donderdag in Lommel. Ook een huisvriend werd verhoord door de onderzoeksrechter, die hem eveneens liet gaan. "Hij was gewoon voetbal bij haar aan het kijken, toen de politie binnenviel", aldus raadsman Stijn Mertens. 

928 reacties

 • francois de smedt

  5 jaar geleden
  doen die van de spa nog iets anders dan criminele zaken en zakvullerij
 • Alain Stuker

  5 jaar geleden
  Lommelse schepen opnieuw vrijgelaten? Ik begrijp "opnieuw" niet. Is ze dan een eerste keer al vrijgelaten en nu voor de tweede keer?
 • raymond van der craen

  5 jaar geleden
  Hopelijk zal de volksrechtbank recht spreken in oktober en niet alleen over Schepen Berghmans maar over de ganse SP.a. Het hoort niet dat een partijvoorzitter zo iemand op een lijst laat staan.
 • Theodoor de Gand

  5 jaar geleden
  Marc Baeyens, justitie maakt geen onderscheidt in politieke overtuiging, anders is dat hier Turkije, verder de dame is niet aangehouden omdat haar rol niet van die aard is dat zij de overvallen pleegde maar omdat zij ervan verdacht wordt de wagen te hebben geleend voor de overval, maar dat kan fake news zijn, het onderzoek loopt en details worden enkel vrijgegeven door de gerechtelijke pers, niet door TV1, VTM of andere,
 • Marc Baeyens

  5 jaar geleden
  De justitie heeft zich ook opnieuw van haar sLinkse kant laten zien. Een linkse politica met overtuigende bewijslast in haar nadeel mag zo maar vrij rondlopen om samen met haar partij en de linkse media haar verdediging op poten te zetten. Een alibi heeft ze al : journalisten (lol) hebben kogels voor haar deur gevonden.