De man met zwarte jas en rode sjaal zou de voorzitter van de lokale FGTB zijn. Hij werd gefilmd toen hij met een stoel gooide.
Volledig scherm
De man met zwarte jas en rode sjaal zou de voorzitter van de lokale FGTB zijn. Hij werd gefilmd toen hij met een stoel gooide. © Screenshot RTL Info

Lokale voorzitter socialistische vakbond betrokken bij rellen tegen Francken in Verviers

Volgens de Waalse krant La Meuse was de voorzitter van de socialistische vakbond in Verviers betrokken bij de gewelddadige rellen tegen de lezing van Theo Francken (N-VA). De krant bekeek beelden en foto’s van het protest, waarbij dinsdagavond de auto van Francken beschadigd werd, en achterhaalde dat het om Christian Jacquemin gaat. Op de beelden is te zien hoe de man een stoel naar de ingang van het hotel gooit.

37 reacties

 • Marc Baeyens

  2 jaar geleden
  Dat hoeft niet te verwonderen. Het is zelfs logisch. Herinneren we ons de weldadige betoging in Brussel de eerste maanden van deze legislatuur. Wie stapten toen fier op kop : Di Rupo en Onkelinckx.
 • victor vandesande

  2 jaar geleden
  Uiteraard is de vakbondsman onschuldig . Komaan zeg...
 • raf janssens

  2 jaar geleden
  Hij heeft het hotel een dag vooraf zelf verwittigd: duidelijk een geval van agressie met voorbedachte rade van de rode rakker.
 • luc verriest

  2 jaar geleden
  Ja inderdaad, het kruim van de Waalse linkse zijde was aanwezig en actief in de rellen, de PS-burgemeester, de voorzitter van FGTB. Ook ostentatief aanwezig, de man met zijn groene Greenpeace T-shirt aan. Of misschien moeten zij het tweede deel in hun naam, peace, veranderen. En wie zal de schade aan het hotel betalen? De PS, FGTB, of Greenpeace? Denk ik niet.
 • dominique castelein

  2 jaar geleden
  weeral een bewijs dat Vlaanderen onafhankelijk moet worden,de cdh voorzitter gehoord,zij willen blijven lurken aan het Vlaams geld,dit moet stoppen
 1. Francken dient klacht in na protest Verviers, PS-burgemeester: “Hebben het recht te betogen tegen extremist”

  Francken dient klacht in na protest Verviers, PS-burgemees­ter: “Hebben het recht te betogen tegen extremist”

  Theo Francken (N-VA) heeft een klacht ingediend bij de politie na het protest van gisterenavond tegen zijn komst naar Verviers. Zijn wagen raakte daarbij beschadigd. De ex-staatssecretaris voor Asiel en Migratie zou in Verviers zijn boek ‘Continent sans frontière’ (Continent zonder Grenzen) voorstellen, maar de lezing werd last minute geannuleerd door een betoging waar ook PS-burgemeester Muriel Targnion aan deelnam. “Dit is een Vlaamse politicus die de Walen terecht een extremist vinden”, verklaarde zij aan RTBF. Francken vraagt dat ook het gedrag van de burgemeester onderzocht wordt, omdat ze niet geprobeerd zou hebben de gemoederen te bedaren.