Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Lokale besturen mogen GAS-boetes uitschrijven voor lichte snelheidsovertredingen

Steden en gemeenten zullen binnenkort GAS-boetes mogen uitschrijven voor lichte snelheidsovertredingen op plaatsen waar maar 30 of 50 kilometer per uur gereden mag worden. Dat is een van de maatregelen uit een verzameldecreet mobiliteit dat vandaag goedgekeurd is in het Vlaams Parlement.

34 reacties

 • Sjonny Martero

  1 jaar geleden
  De geldmachine wordt in gang gezet omdat de gemeenten boven hun stand leven en om hun rekeningen te betalen. Dat ze maar beginnen bij zichzelf.
 • Eric Grosemans

  1 jaar geleden
  Een tip voor wie het een belasting vindt: Aan deze belasting kan u eenvoudig en legaal ontsnappen, gewoon door u aan de snelheidslimiet te houden.Vele auto's hebben al cruise-control, of een begrenzer, of allebei. Dan hoeft u niet voortdurend op uw km teller te kijken. Wie toch graag te snel wil rijden, kiest zelf om deze taks vrijwillig te betalen.
 • Werner Hermans

  1 jaar geleden
  @Nico en anderen: dit is geen maatregel van de federale (vivaldi)regering, maar van de VLAAMSE regering, waar NVA en Open VLD de plak zwaaien...En het wordt hoog tijd dat ook speedpedelecs en koersfanaten die zich niet aan de 30 km/h houden, beboet worden.
 • lieven Devoldere

  1 jaar geleden
  Door politieke blunders zitten we aan de grond, miljarden schulden. Nu moeten ze opzoek naar Geld ,en dat zijn taksen en boetes, desnoods door ons vrijheden te beperken. shame
 • Geert Van den Berghe

  1 jaar geleden
  Ik woon in een drukke en heel gevaarlijke straat. Met bijna dagelijks snelheidsduivels, verkeersopstoppingen en verkeersagressie. Voor dit probleem zijn al verschillende van mijn buren naar de gemeente gestapt. Maar het antwoord is altijd, we kunnen er niets aan doen. Iets verder is een weg, 500m recht stuk zonder zijstraten, waar je vroeger 90 mocht en nu 50 km/u. Daar dagelijks controle en in mijn straat nooit. Verkeersveiligheid ????