Lode Ceyssens (CD&V).
Volledig scherm
Lode Ceyssens (CD&V). © BELGA

Lode Ceyssens: "Al tien jaar vraag ik naar oplossing voor overstekend wild”

"Ik stel die vraag al tien jaar, want ik ben vooral bekommerd om de verkeersveiligheid. Er kunnen drama's gebeuren als voertuigen daar moeten uitwijken voor overstekend wild zoals everzwijnen of voor een wolf. De rasters en het detectiesysteem zijn daar heel erg nodig", aldus burgemeester van Oudsbergen en Vlaams parlementslid Lode Ceyssens (CD&V). Hij reageert zo op het nieuws dat er een wilddetectiesysteem met afrastering komt aan de drukke N76, de Weg naar Zwartberg en Meeuwen, in Oudsbergen, waar woensdagochtend nog een wolf werd aangereden.

7 reacties

 • Ronny Toch

  3 maanden geleden
  Snel wegen moeten langs beide zijden een afsluiting hebben, niet voor de dieren maar voor de automobilist. 
 • Alice Paulussen

  3 maanden geleden
  Pierre Eindelijk eens een politieker die de veiligheid van de weggebruiker boven de veiligheid stelt van een wild dier wat hier niet thuis hoort Dat men dat geld wat voorzien is voor ecotunnels maar een gaar gebruiken voor veilige oversteekplaatsen van de fietsers en de kinderen aan de scholen.Men maakt meer kabaal voor het ongeval met een wild dier dan met een zwakke weggebruiker.Die komen maar eventjes in de media.
 • camille wallemans

  3 maanden geleden
  waarom moeten wij de dromen van welkom wolf betalen en ik hoop als er  eens een ongeluk met een uitgezette  wolf is hij daar verantwoordelijk voor gesteld  en de everzwijnen laat de jagers hun werk doen nog eten bij
 • Marcus Camps

  3 maanden geleden
  Al die ecoducten worden gewoon niet gebruikt door die beesten. In Zwitserland ooit een reportage gezien waarbij men met wildcamera's gedurende meer dan jaar een grote ecoduct had geobserveerd. Geen enkel beest groter dan drie cm was erover gegaan op een jaar tijd ! Gaan we nu ook al bruggen bouwen voor trekkende wolven ?? 
 • Tuur Schiepers

  3 maanden geleden
  Wanneer wordt welkom wolf nu eindelijk verantwoordelijk gesteld voor de schade
 1. Zoektocht met drone naar gewonde wolf levert niets op: “We denken dat het dier weer naar huis is”
  Oudsbergen

  Zoektocht met drone naar gewonde wolf levert niets op: “We denken dat het dier weer naar huis is”

  Er is de hele voormiddag gezocht naar een gewonde wolf in Oudsbergen, die eerder om 6.30 uur was aangereden aan de Weg naar Zwartberg. De politie reed er toevallig achter en zag de wolf in de berm liggen, waarna het dier weg mankte. Een warmtedrone en speurhonden vonden helaas geen wolf terug, wat er ook op kan wijzen dat het weer richting nest liep. “Op deze manier raken we al onze wolven kwijt", waarschuwt Jan Loos van vzw Welkom Wolf.
 1. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis