Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty Images/iStockphoto

Lockdown zorgt voor ernstige vormen van eetstoornissen: “We zien vrouwen die nog maar 28 kilogram wegen”

Sinds de tweede lockdown kampen nog meer mensen met een eetstoornis. De één ontwikkelt anorexia nervosa, bij de ander steken boulimie en emo-eten de kop op. Er is voor het eerst een aanmeldingsstop bij het centrum voor eetstoornissen en obesitas door de almaar oplopende wachtlijsten. "De ernst van de eetstoornissen die we nu vaststellen, is veel zwaarder dan andere jaren."

10 reacties

 • jos segers

  2 jaar geleden
  Ik ben net 10kg bijgekomen door thuis te moeten werken.
 • Ruben Beylemans

  2 jaar geleden
  Ik verschiet daar ook niet van.Die ellende maakt iedereen mee en niemand word daar gelukkig van.Sociale contacten vallen ook volledig weg.We moeten ons iedere dag sterk houden.
 • Mirra Me

  2 jaar geleden
  Erg. Maar iedereen kan goede structuur hebben wanneer ze dit WILLEN en niet blijven tobben over hun problemen. Desalniettemin veel sterkte en beterschap voor de patiënten. Herpak jullie, er is nog een leven na covid
 • Zee Groen

  2 jaar geleden
  Dat controle en sociaal contact een remedie zou zijn is een typische slogan uit de psychologische religie. Ik ontken niet de waarde van sociaal contact voor wie ervoor kiest. Maar het gaat hier meer om het instellen van een kunstmatige niet stabiele toestand, geen genezing. Wat ik ook uit gesprekken met psychologen over hun ervaringen heb gehoord: om de minste reden hervallen ze weer. Tevens kan dit net averechts werken bij bepaalde persoonlijkheden. Genezing moet uit jezelf komen.
 • Romain Nolf

  2 jaar geleden
  Ik denk het omgekeerde !