Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty Images/iStockphoto

Lockdown zorgt voor ernstige vormen van eetstoornissen: “We zien vrouwen die nog maar 28 kilogram wegen”

Sinds de tweede lockdown kampen nog meer mensen met een eetstoornis. De één ontwikkelt anorexia nervosa, bij de ander steken boulimie en emo-eten de kop op. Er is voor het eerst een aanmeldingsstop bij het centrum voor eetstoornissen en obesitas door de almaar oplopende wachtlijsten. "De ernst van de eetstoornissen die we nu vaststellen, is veel zwaarder dan andere jaren."

10 reacties

 • Dirk De Weert

  10 maanden geleden
  Ik ben net 10kg bijgekomen door thuis te moeten werken.
 • Ruben Beylemans

  10 maanden geleden
  Ik verschiet daar ook niet van.Die ellende maakt iedereen mee en niemand word daar gelukkig van.Sociale contacten vallen ook volledig weg.We moeten ons iedere dag sterk houden.
 • Mirra Me

  10 maanden geleden
  Erg. Maar iedereen kan goede structuur hebben wanneer ze dit WILLEN en niet blijven tobben over hun problemen. Desalniettemin veel sterkte en beterschap voor de patiënten. Herpak jullie, er is nog een leven na covid
 • Zee Groen

  10 maanden geleden
  Dat controle en sociaal contact een remedie zou zijn is een typische slogan uit de psychologische religie. Ik ontken niet de waarde van sociaal contact voor wie ervoor kiest. Maar het gaat hier meer om het instellen van een kunstmatige niet stabiele toestand, geen genezing. Wat ik ook uit gesprekken met psychologen over hun ervaringen heb gehoord: om de minste reden hervallen ze weer. Tevens kan dit net averechts werken bij bepaalde persoonlijkheden. Genezing moet uit jezelf komen.
 • Romain Nolf

  10 maanden geleden
  Ik denk het omgekeerde !
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Voorbijganger maakt prachtige videobeelden van wolf in wandelgebied in Opoeteren
  Play
  232

  Voorbijgan­ger maakt prachtige videobeel­den van wolf in wandelge­bied in Opoeteren

  Aan het Zavelbos in Opoeteren is deze namiddag een wolf van dichtbij gefilmd. Het dier werd door de bestuurder opgemerkt toen het de beschutting van de bomen verliet en zich in een open veld begaf. Eerder vandaag zijn er in het dierenpark van vakantiepark Hengelhoef in Houthalen-Helchteren vijftien damherten dood aangetroffen. De herten werden zo goed als zeker aangevallen door één of meerdere wolven.