Peter Goos (47), Stijn Joye (39), Jean-Paul Van Bendegem (67).
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Goos (47), Stijn Joye (39), Jean-Paul Van Bendegem (67). © Photo News/Wannes Nimmegeers/Photo News

Livestreaming en beperkt publiek vergen ook aanpassing van professoren en docenten: “Ik word onnozel van aanbod online tools”

Corona heeft ook het lesgeven aan universiteiten aan banden gelegd: slechts een beperkt aantal studenten mag het college live bijwonen, de anderen kunnen volgen via een livestream. Professoren die excelleren in bomvolle auditoria zijn eraan voor de moeite. Ze missen de knikkende hoofden, de vragende blikken en fijn gestelde vragen. “Dit is wel beter dan lesgeven voor een lege aula met alleen maar een camera voor je neus.”

 1. Les volgen in tijden van corona: “Online haalt de sfeer van het studentenleven er toch wat uit”
  PREMIUM

  Les volgen in tijden van corona: “Online haalt de sfeer van het studenten­le­ven er toch wat uit”

  Het academiejaar heeft zich weer op gang getrokken en de eerste week les aan de KU Leuven en de UCLL zit er bijna op. Wij namen even weer plaats op de aulazitjes tussen onze Leuvense studenten om zelf mee te maken hoe de lessen in tijden van corona verlopen. “Hoewel online les volgen werkt en iedereen er begrip voor heeft, is het ergens toch ook jammer. Het haalt de sfeer van het studentenleven er wat uit”, vertelt Marine Debel (19).
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen