Peter Goos (47), Stijn Joye (39), Jean-Paul Van Bendegem (67).
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Goos (47), Stijn Joye (39), Jean-Paul Van Bendegem (67). © Photo News/Wannes Nimmegeers/Photo News

Livestreaming en beperkt publiek vergen ook aanpassing van professoren en docenten: “Ik word onnozel van aanbod online tools”

Corona heeft ook het lesgeven aan universiteiten aan banden gelegd: slechts een beperkt aantal studenten mag het college live bijwonen, de anderen kunnen volgen via een livestream. Professoren die excelleren in bomvolle auditoria zijn eraan voor de moeite. Ze missen de knikkende hoofden, de vragende blikken en fijn gestelde vragen. “Dit is wel beter dan lesgeven voor een lege aula met alleen maar een camera voor je neus.”

1 reactie

 • Willy De Gieter

  2 jaar geleden
  JP Van Bendeghem is gewoon de max. Alles wat hij, jij,wij denken stelt hij in vraag. En hij heeft het niet over het zijn der zijnden of het zijn van het zijnde. Hij is heerlijk recht voor de raap en begrijpbaar. Voor mij persoonlijk nummer 1 op de lijst van de beste/slimste/begrijpbaarste Belgen. En natuurlijk ook een topfilosoof.
 1. Les volgen in tijden van corona: “Online haalt de sfeer van het studentenleven er toch wat uit”
  PREMIUM

  Les volgen in tijden van corona: “Online haalt de sfeer van het studenten­le­ven er toch wat uit”

  Het academiejaar heeft zich weer op gang getrokken en de eerste week les aan de KU Leuven en de UCLL zit er bijna op. Wij namen even weer plaats op de aulazitjes tussen onze Leuvense studenten om zelf mee te maken hoe de lessen in tijden van corona verlopen. “Hoewel online les volgen werkt en iedereen er begrip voor heeft, is het ergens toch ook jammer. Het haalt de sfeer van het studentenleven er wat uit”, vertelt Marine Debel (19).