Sammy Mahdi (CD&V).
Volledig scherm
Sammy Mahdi (CD&V). © BELGA

LIVE. Vlaamse regering bereikt akkoord, Mahdi (CD&V): “Ik wil me verontschuldigen bij iedereen die ik heb teleurgesteld”

De Vlaamse regering heeft gisteren een akkoord bereikt over de begroting, die CD&V na diepe onenigheid gisteravond alsnog heeft goedgekeurd. “Het stopt wanneer de welvaart van 6,6 miljoen Vlamingen op de helling staat”, zegt Sammy Mahdi (CD&V) daar gisterenavond over. Vandaag zal Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) in het Vlaams parlement zijn uitgestelde Septemberverklaring afleggen. Volg alle ontwikkelingen hieronder in onze liveblog.

 1. Mannen schreeuwen onschuld uit na fatale overdosis GBL op seksfeestje: "Dit was een ongeluk”
  Oostende

  Mannen schreeuwen onschuld uit na fatale overdosis GBL op seksfeest­je: "Dit was een ongeluk”

  Drie mannen, die 2 jaar geleden aanwezig waren op een seksfeestje in Oostende, riskeren tot 2 jaar cel voor schuldig verzuim. Volgens het parket belden ze veel te laat de hulpdiensten op, toen een vierde aanwezige een overdosis GBL binnenkreeg. Voor de dealer, die de drugs leverde, werd 30 maanden gevangenisstraf gevraagd. “Dit heeft niemand gewild”, vertelden de beklaagden.
 2. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.