Sammy Mahdi (CD&V).
Volledig scherm
Sammy Mahdi (CD&V). © BELGA

LIVE. Vlaamse regering bereikt akkoord, Mahdi (CD&V): “Ik wil me verontschuldigen bij iedereen die ik heb teleurgesteld”

De Vlaamse regering heeft gisteren een akkoord bereikt over de begroting, die CD&V na diepe onenigheid gisteravond alsnog heeft goedgekeurd. “Het stopt wanneer de welvaart van 6,6 miljoen Vlamingen op de helling staat”, zegt Sammy Mahdi (CD&V) daar gisterenavond over. Vandaag zal Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) in het Vlaams parlement zijn uitgestelde Septemberverklaring afleggen. Volg alle ontwikkelingen hieronder in onze liveblog.

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. Koning Filip uit bezorgdheid om toenemende corruptie en drugscriminaliteit

  Koning Filip uit bezorgd­heid om toenemende corruptie en drugscrimi­na­li­teit

  Na een onderbreking van twee jaar door de coronapandemie, heeft koning Filip vanochtend in het Koninklijk Paleis zijn jaarlijkse toespraak gehouden aan de overheden van het land. In zijn speech onderlijnde hij onder meer de uitdagingen van de Belgische justitie en de toenemende drugscriminaliteit in ons land. “We moeten de oorzaken van verslaving aanpakken, meer investeren in preventie – en de jongeren beschermen tegen de valse beloften die hen door het nemen van drugs worden voorgespiegeld.”