BELGA
Volledig scherm
© BELGA

LIVE Vlaams regeerakkoord. “De lat moet omhoog voor iedereen, heel de samenleving moet mee naar boven”

BinnenlandN-VA, CD&V en Open Vld hebben hun Vlaams regeerakkoord vanmiddag voorgesteld. Daarin veel aandacht voor een strenger inburgeringsbeleid. “We verstrengen de toegang voor nieuwkomers, maar wie inburgert, nemen we met open armen op”, maakt de nieuwe ploeg van toekomstig minister-president Jan Jambon (N-VA) zich sterk. Hier kan je live alle ontwikkelingen volgen.

577 reacties

 • piet deckers

  2 jaar geleden
  woonbonus: de jongeren het nog moeilijker maken en benadelen ...voor jullie zelf zorgen jullie wel lekker met jullie postjes en schandalige uitstappremies en lagere pensioenleeftijden, en noem zo maar op... jullie durven er zonder enie gêne nog lekker mee lachen, wacht maar over vijf jaar, dan komt het wel in orde. ik ben beschaamd in jullie plaats, jullie denken niet aan jullie volk!
 • Linda Van De Walle

  2 jaar geleden
  Wat een show. De winnaars van de verkiezing worden genegeerd, de verliezers verwelkomt. Zogezegd zijn/waren bepaalde maatregelen reeds in hun programma's. Waarom werd dat niet gezegd voor de verkiezingen. Bevlogen en bedrogen worden we. Maar ja het zijn de laaggeschoolden die er niets van begrijpen, allee tot de volgende verkiesdag. Tot vlug. Een laaggeschoolde
 • censor

  2 jaar geleden
  Jambon heeft ons al 1 000 keer belogen !Zijn "inburgering " kan niet ver genoeg gaan...asielaanvragen uit landen in oorlog....wie bepaalt wat oorlog is, vervolging door de regering op bepaalde mensen van "godsdiensten"....zoals die asyriërs....binnengebracht door NVA zelve, Libanezen naar hier verkast, die verdwenen prompt weer van het toneel, geen mens weet waar de uithangen....en dat gaat maar door,
 • Leo Duym

  2 jaar geleden
  Marc Baeyens zegt: Globaal genomen is dit een zeer goed akkoord voor de Vlamingen. -- Begrijp dan toch dat dit een nep-akkoord is. De politieke kopstukken komen uiteraard tot een akkoord omdat er postjes te verdelen zijn. De ongeschreven afspraak is: na het akkoord is het iedereen voor zich met het oogpunt om aan het einde van de rit de bedrogen kiezer te vertellen waarom de ander de gemaakte beloftes onmogelijk gemaakt heeft. N-VA is daarin het sprekend voorbeeld van.
 • Luc Verberght

  2 jaar geleden
  Ik blijf stemmen tot rechts weer in de oppostie is waar onze grootouders ooit voor streden schaffen jullie af proficiat en dan nog die burgemeester sjaal gewoon belachelijk
 1. Crevits: “Subsidies Pukkelpop worden stopgezet en niet uitbetaald tot onderzoek van parket is afgerond”
  Play
  235

  Crevits: “Subsidies Pukkelpop worden stopgezet en niet uitbetaald tot onderzoek van parket is afgerond”

  Het parket van Limburg opent een onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden bij de ­bedrijven rond Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine. Dit na een artikel van de satirische website 't Scheldt waarin sprake is van verduistering en belangenvermenging. Pieter Strauven, woordvoerder van het parket Limburg, bevestigt aan HLN LIVE dat er een opsporingsonderzoek is gestart. Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) heeft in de commissie Economie vanochtend laten weten dat de subsidies aan Pukkelpop worden stopgezet en niet uitbetaald tot het onderzoek is afgerond.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.