Coformateur Paul Magnette.
Volledig scherm
Coformateur Paul Magnette. © BELGA

LIVE. Vivaldi-partijen gaan de nacht in: laatste knopen moeten nog doorgehakt worden

De laatste loodjes wegen het zwaarst, en dat blijkt ook het geval bij de federale regeringsonderhandelingen. De onderhandelaars van de zeven partijen zijn rond middernacht zonder akkoord uit elkaar gegaan. In de loop van de nacht kwam er geen nieuwe plenaire vergadering meer. Sinds 9 uur vanmorgen wordt er verder onderhandeld op basis van een synthesevoorstel van formateurs De Croo en Magnette. Gisterenavond kregen ze nog even respijt van koning Filip. Volg de ontwikkelingen hier live.

 1. Vlamingen met gezichtsafwijkingen roepen op om 'normaal' te doen tegen hen: "Staar niet naar ons, maar vraag: 'Wat heb je?'"
  PREMIUM

  Vlamingen met gezichtsaf­wij­kin­gen roepen op om 'normaal' te doen tegen hen: "Staar niet naar ons, maar vraag: 'Wat heb je?'"

  En als we nu eens 'normaal' zouden doen tegen mensen die er anders uitzien? In een groot-scheepse mediacampagne riepen personen met gezichtsafwijkingen op om te stoppen met staren. Alvast deze vier steken hun nek uit en vertellen over het leven als je 'anders' bent. Over bekeken worden, gefluister achter je rug, buitengesloten worden. "Benieuwd waarom we er zo raar uitzien? Vraag het gewoon."
 2. Freddy (57) was al twee keer slachtoffer van uitgestelde ingrepen: “Nog maanden wachten met pijn in heup”
  PREMIUM

  Freddy (57) was al twee keer slachtof­fer van uitgestel­de ingrepen: “Nog maanden wachten met pijn in heup”

  Nu ziekenhuizen zich voorbereiden op het ergste moeten alle niet-dringende ingrepen worden uitgesteld. Voor Freddy Dygardein (57) uit Oostende is dat al de tweede keer. Nadat corona er in maart voor zorgde dat zijn schouderoperatie niet kon doorgaan, overkomt hem nu hetzelfde met een heupingreep. In de plaats van een nieuwe heup, aanstaande dinsdag, wacht hem nu een winter vol pijn.