Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a).
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a). © BELGA

LIVE. Vandenbroucke slaat mea culpa over onduidelijke regel kinderen als knuffelcontact - Geduld van vrachtwagenchauffeurs in Dover blijft op de proef gesteld worden

In het Verenigd Koninkrijk is nu ook een tweede erg besmettelijke Covid-19-variant vastgesteld die gelinkt wordt aan Zuid-Afrika. Ondertussen is het verkeer tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland weer op gang gekomen, mits reizigers een negatieve coronatest kunnen voorleggen. Het aantal vastgestelde coronabesmettingen stijgt bij ons nog wel, maar die stijging verloopt elke dag trager. Volg alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.

50 reacties

 • Dees Bestani

  4 weken geleden
  In andere landen werden de politiekers uit hun huis gesleurt en op straat gelynched als ze zo iets proberen. De belg klaagt rustig verder achter zen scherm
 • Walter De Vuyst

  4 weken geleden
  Vandenbroucke heeft het bij het rechte eind . De wettekst is klaar en duidelijk ,maar de meeste mensen doen niet eens de moeite om hem te lezen of begrijpen het gewoon niet . Ook de West-Vlaamse politici met Burgemeester Tommelein en Gouverneur Sheriff Decaluwè stuurden voor de zoveelste keer verkeerdelijke informatie de wereld in . Wat een troep onbekwamen daar aan de kust .
 • Marcel Bontinck

  4 weken geleden
  En diegenen die denken dat ze er gaan in slagen volgende week te beginnen met vaccineren zijn er aan voor de moeite,dat word de zoveelste Belgenmop.
 • Luc Maandag

  4 weken geleden
  Toonbeeld van Onkunde, zal toch eens beginnen kijken om België voorgoed te verlaten.
 • Gert Maes

  4 weken geleden
  -12 jarigen zijn plots ook niet meer welkom op Kerstmis. Dit is geen slechte communicatie, maar het verdraaien van de regels op het laatste moment. Als we met zijn allen op een volle bus of vliegtuig naar Zwitserland vertrekken is er voor mijnheer Vandenbroucke geen probleem.
 1. ONZE OPINIE. Niet morgen of overmorgen maar gisteren hadden al die Europese slimme koppen de violen moeten stemmen
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Niet morgen of overmorgen maar gisteren hadden al die Europese slimme koppen de violen moeten stemmen

  Blauwe maandag, gisteren. Niet omdat we de pr-stunt van een reisbureau geloven, maar omdat het door de politiek aangekondigde 'jaar van de hoop' weinig hoopvol begon. De zogenaamde Britse variant van het virus dat ons nu al een jaar in de knoet houdt, laat zijn snelle en venijnige tentakels zien. Zie de uitbraak in het West-Vlaamse Houthulst. Ook elders gaan de lichten op rood. Snel schakelen, is het antwoord. Maar de algemene verdediging hapert.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis