Bart De Pauw met achter zich zijn echtgenote Ines De Vos.
Volledig scherm
Bart De Pauw met achter zich zijn echtgenote Ines De Vos. © BELGA

LIVE. Slachtoffer Bart De Pauw: "Het enige wat we ooit vroegen was inzicht en dat dergelijk gedrag zou stoppen”

Televisiemaker Bart De Pauw is deels schuldig verklaard aan belaging en overlast door middel van elektronische communicatiemiddelen. Hij kreeg zes maanden cel met uitstel. De klacht van Maaike Cafmeyer is ongegrond verklaard, net als die van Lize Feryn. In totaal negen vrouwen stelden zich burgerlijke partij tegen hem, alsook het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Volg alles hieronder live.

75 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  6 dagen geleden
  Sterke vrouwen zouden het volgende doen: 1. de excuses van BDP aanvaarden, 2. hem vergeven en 3. BDP bedànken voor alle professionele opportuniteiten die ze van hem gekregen hebben. Deze dames hebben nog niet bewezen dat ze sterke vrouwen zijn. Vrouwen die in groep procederen tegen 1 man, noem ik niet bepaald sterk. Als het waar is, dat mannen hun macht gebruiken om vrouwen te versieren, dan is het ook waar, dat vrouwen als motten op diezelfde macht afkomen.
 • jan boden

  6 dagen geleden
  Zijn leven is in ieder geval verwoest, de dames mogen content zijn.
 • bart vansteenkiste

  7 dagen geleden
  dit is heel normaal dat een paar vrouwen bot vangen , als u gestalkt word , sms NOOIT TERUG want dan bent u op de rechtbank de sigaar , als het een week aanhoud dag en nacht zoek een goede advocaat die daar werk van maakt stel u burgelijke partij , en laat alles noteren en dan zal u recht vieren , anders niet. gsms die uitgelezen worden kan geen discussie mogelijk zijn. en ook als de pauw het kan aan tonen wat andere hebben geschreven hebben , 8 vrouwen profiteurs zegt de rechtbank
 • Eduard Maes

  7 dagen geleden
  Die dames moeten ook wel beseffen dat hun eigen carrière om zeep is, hoop ik. Wie wil daarmee nog samenwerken?
 • George Verbeek

  7 dagen geleden
  Slachtoffer Bart de Pauw? Dat is de zaak omdraaien. Dader Bart de Pauw, de slachtoffers zijn de tientallen vrouwen die hij jarenlang dag en nacht treiterde, bedreigde en intimideerde.
 1. Weyts over verregaand GEMS-advies: “Laatste plek waar je het licht uit doet, is de school”
  Play
  162

  Weyts over verregaand GEMS-ad­vies: “Laatste plek waar je het licht uit doet, is de school”

  Het rapport dat de GEMS-expertengroep heeft afgeleverd, komt volgens Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) neer op een "de facto lockdown". De minister begrijpt dat de experten "ingrijpende maatregelen bepleiten", maar hij hamert op de maatschappelijke kost van schoolsluitingen. "De laatste plek waar je verplicht het licht uit doet, is de school", aldus Weyts vandaag in het Vlaams Parlement.
 2. HET DEBAT. Moeten ongevaccineerden voorrang in de zorg afstaan? Dit is jullie mening
  49

  HET DEBAT. Moeten ongevacci­neer­den voorrang in de zorg afstaan? Dit is jullie mening

  Patrick Loobuyck, moraalfilosoof aan Universiteit Antwerpen, is voorstander van een opkomstplicht in de vaccinatiecentra. Vaccinweigeraars zouden daar een document moeten ondertekenen waarin staat op de hoogte te zijn van de mogelijke gevolgen. Een van de gevolgen kan zijn dat de ongevaccineerden mogelijk geen voorrang zullen krijgen als coronapatiënt op gevaccineerden in een noodsituatie. Moeten ongevaccineerden voorrang in de zorg afstaan? Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
 3. Dreigt er een tekort aan zelftesten? “We merken dat de eerste stock al is uitverkocht”, zegt Colruyt
  Play

  Dreigt er een tekort aan zelftesten? “We merken dat de eerste stock al is uitver­kocht”, zegt Colruyt

  Nu we voor bijna alles een zelftest nodig hebben, verkopen naast apotheken ook winkels er. Al zijn die voorraden sneller uitgeput dan ze zelf hadden gedacht. Geert Elen van Colruyt legt uit: “We hadden 10.000 stuks die we verdeeld hebben over de winkels. Die zijn nu al uitverkocht.” Ook bij de apothekers is er een enorme stijging in de verkoop. “Maar na begin volgende week zal er terug genoeg voorraad zijn”, klinkt het daar.
 1. Alfa, delta en nu ook omikron: hoe snel rukten de (dominante) voorlopers van de nieuwe variant op? En zal het lang duren voordat omikron dominant is?

  Alfa, delta en nu ook omikron: hoe snel rukten de (dominante) voorlopers van de nieuwe variant op? En zal het lang duren voordat omikron dominant is?

  Alfa, bèta, gamma, delta en omikron: de wereld heeft volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) inmiddels vijf ‘variants of concern’ gekend. Vooral de alfa- en deltavariant hebben ons land geteisterd en de omikronvariant is goed op weg om hetzelfde te doen. Nooit eerder had een variant immers zoveel mutaties als omikron heeft. “In Zuid-Afrika zie je de curve daardoor steil omhoog gaan”, legt viroloog Marc Van Ranst (Rega Institute) uit.