Premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld). © Photo News

LIVE. Premier De Croo licht kersvers begrotingsakkoord toe in Kamer: “In deze woelige tijden bestaan er geen mirakeloplossingen”

De federale regering heeft vandaag een akkoord afgeklopt over de begrotingen van 2023 en 2024. Premier Alexander De Croo (Open Vld) stelde de plannen vanmiddag voor tijdens zijn beleidsverklaring in de Kamer. Er komt onder meer een overwinstbelasting voor energieproducenten en de energiekorting van 196 euro per maand wordt verlengd tot het einde van de winter. “Vandaag niets doen, onze burgers, zelfstandigen en bedrijven aan hun lot overlaten, dat zou pas schuldig verzuim zijn”, zei De Croo. Volg alle ontwikkelingen op de voet bij HLN Live.

492 reacties

 • Marko Decandt

  5 maanden geleden
  Sommigen roepen maar wat. Ik werk in de privé en ik weet ook gewoon dat ik het momenteel veel beter heb dan ambtenaren. In de privé heb je maaltijdcheques, ecocheques, 13de maand, bonussen, premies, kortingen op vanalles, groepsverzekering, GSM, abonn, tankkaart, wagen, enz enz. Ambtenaren krijgen bijna niets voordelen, ze hebben uiteindelijk enkel dat dik pensioen. En hun loon ligt lager hoor, weet ik gewoon. Wat je in de privé tijdens je loopbaan krijgt, krijgen zij met hun pensioen.
 • Mathieu Vangerven

  5 maanden geleden
  De mensen die met gas verwarmen krijgen iedere maand ̀een premie van 200€ en de mensen die met stookolie stoken omdat er geen gasleiding in de straat aanwezig is krijgen 1 malig een premie van 300€. Dit is discriminatie
 • Jean-Marie Gijsen

  5 maanden geleden
  7 partijvoorzitters die het tegen mekaar opnemen. Iedereen moet zijn ding hebben. En de rest kijkt er naar. Ik kijk naar 2024. Dan zijn er nog twee voorzitters over.
 • Jan Baroen

  5 maanden geleden
  Parlementairen krijgen geen maaltijdcheques, zij eten en drinken gratis in het restaurant van het parlement. Gratis openbaar vervoer, alhoewel de meeste een gratis dienstwagen met chauffeur hebben. Niet belastbare forfaitaire onkostenvergoeding die men niet moet bewijzen. 2 of 3 betaalde persoonlijke medewerkers. Volle wedde zelfs als ze meestal niet in het parlement aanwezig zijn. Pensioen van min 2000 euro na 8 jaar parlement. En ga zo maar door, de lijst is nog lang, zeer lang.
 • eric van grimberghen

  5 maanden geleden
  Tussenkomst voor pellets, mazout en gas, maar waar blijft de tussenkomst voor wie met nachttarief elektriciteit verwarmt? Kom niet af met de BTW die van 21 naar 6 pct gaat, want dat geldt voor iedereen !
 1. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.