Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

LIVE. Ministerieel besluit met nieuwe maatregelen gepubliceerd - Verschillende winkels vallen niet onder afsprakenplicht

Als de huidige trends zich blijven doorzetten, zullen er op 12 april opnieuw duizend coronapatiënten op intensieve zorg liggen. “Maar we kunnen dit nog perfect vermijden”, zo benadrukte viroloog Steven Van Gucht vrijdag tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum. Intussen is het ministerieel besluit met de maatregelen waarover het Overlegcomité woensdag heeft beslist, gepubliceerd. Het regelt onder meer het verplicht winkelen op afspraak in de niet-essentiële winkels. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog. 

57 reacties

 • danny renard

  6 maanden geleden
  Stop AUb met gordijnen voor onze ogen te hangen
 • Patrik De Weirdt

  6 maanden geleden
  Volgens minister Verlinden zijn de niet-essentiële winkels gesloten omdat er te veel volk in de winkelstraat loopt en niet omdat er veel besmettingen in de winkels zelf plaatsvonden. Waarom zijn de markten dan nog toegelaten? Daar loopt immers ook veel volk dicht opeen.
 • rik casteleyn

  6 maanden geleden
  Bij AVEVE mag je nu alles kopen wat je in de vorige lockdown niet kon .Dit is een duidelijke versoepeling maar niet voor de OVLD . Ook in de euroshops en de legerstocks zijn er geen tijdsbeperkingen en ook niet in de zelfbouwmarkten . Bloemenwinkels zijn ook versoepelt . Noemen ze dat een lockdown . Laten we profiteren ,de vaccins moeten het maar oplossen .
 • De Rop Steven

  6 maanden geleden
  Veel blabla maar voor een inject ie dat kunnen ze nog niet bolwerken zoals ze zeggen. Voor de zomer iedereen een eerste prijs. Dat ze nu maar eens bewijzen of ze hun functie waard zijn. Of anders gezegd inleveren van loon.
 • Bart Maris

  6 maanden geleden
  Vraag aan een klas 14-jarigen om een beleid en maatregelen uit te tekenen en het zal ongetwijfeld véél beter zijn dan het gepruts van deze bende opportunisten!
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.