AFP
Volledig scherm
© AFP

LIVE. Meer dan 1 op de 3 Franstaligen wil geen vaccin - aantal coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen daalt onder de 2.000

Als de vaccinatie- en coronacijfers het toelaten, kan de komende maanden het ‘zomerplan’ in werking treden. In dat stappenplan staan de versoepelingen voor de komende maanden uitgewerkt. Experts vrezen dat veel maatregelen te snel worden gelost.“ Ondertussen mogen volledig gevaccineerd Amerikanen hun mondmasker vrijwel volledig links laten liggen. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.

23 reacties

 • luc De Vriese

  1 maand geleden
  Voor mij mogen de vaccinatieweigeraars uitgesloten worden van mutualiteitsbijdragen als ze Covidzorgen nodig hebben. Eerst vaccinatie weigeren en nadien toch op de gemeenschap beroep doen voor dure zorgen? Kan niet!
 • Geert Minjauw

  1 maand geleden
  in Wallonië zijn vaccinatiecentra ook moeilijker bereikbaar en veel gesloten... zoals bvb omgeving Luik.. 4 centra... groot centra in Luik is reeds 14 dagen dicht en sinds deze week nog 2 andere dicht... enkel die van Bierset is nog bereikbaar... zogezegd wegens geen vaccin... veel walen geven het ook op om maar te proberen een afspraak te maken in de maand die hen gegeven wordt om een keuze te maken
 • Stefaan De Vos

  1 maand geleden
  Alweer extra parameter die bewijst dat België GEEN team is van 11 miljoen Belgen. Die slogan van Vivaldi is gewoon misleiding en bedrog.
 • Linda Heintjens

  1 maand geleden
  Die mensen verkiezen niet ingeënt te worden! Er is geen sprake van weigering, als het gaat om iets dat niet verplicht wordt!
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  1 maand geleden
  Het percentage gevaccineerden in Vlaanderen is bijna identiek aan het percentage Belgische gevaccineerden. Per definitie kan het niet anders dan dat er in Wallonië en Brussel evenveel gevaccineerd wordt als in Vlaanderen. Wat is dan het probleem ?
 1. Procentueel meer Vlamingen deels gevaccineerd dan Amerikanen
  3

  Procentu­eel meer Vlamingen deels gevacci­neerd dan Amerikanen

  Er zijn voor het eerst sinds de start van de vaccinatiecampagne tegen Covid-19 procentueel gezien meer Vlamingen gevaccineerd dan inwoners van de Verenigde Staten: 53,6 procent van de Vlamingen kreeg al minstens een eerste prik, tegenover 52,7 procent van de Amerikanen. Ook de komende week blijft het tempo in Vlaanderen hoog, waardoor de voorsprong nog zal vergroten. In de VS zijn wel nog altijd veel meer inwoners volledig ingeënt: 44,1 procent tegenover 29,9 procent bij ons.