Marc Van Ranst en Erika Vlieghe.
Volledig scherm
Marc Van Ranst en Erika Vlieghe. © Photo News/Belga

LIVE. Erika Vlieghe, Marc Van Ranst en collega-experts gaan in zwijgstaking - WHO waarschuwt Europa: “Trends gaan verkeerde kant uit”

In de recentste periode van twee weken werden in ons land meer dan 150 besmettingen per 100.000 inwoners geregistreerd. Op één week tijd, van 15 tot en met 21 september werden dagelijks gemiddeld 1.476 besmettingen geteld, een stijging met 48 procent in vergelijking met de week daarvoor. Ook de ziekenhuiscijfers blijven stijgen. U kan alle ontwikkelingen over de coronapandemie volgen in dit liveblog.

 1. Huisartsen kwaad na aanpassing teststrategie: "Heftig, maar we moesten snel schakelen", zegt Vandenbroucke

  Huisartsen kwaad na aanpassing teststrate­gie: "Heftig, maar we moesten snel schakelen", zegt Vandenbrou­c­ke

  De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) isniet te spreken over het lekken van de nieuwe coronavirusteststrategie in de pers. “Ongehoord”, klinkt het. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) beseft dat de aanpassing van de teststrategie verwarring en onzekerheid veroorzaakt, maar "we moesten snel schakelen". Dat zei hij in Het Journaal op Eén. "Als we nu niet onze prioriteiten bijstellen, dan kapseist het bij de huisartsen en bij de laboratoria. Daar is niemand bij gebaat.”
 1. LIVE. Van Ranst “niet blij” met nieuwe teststrategie - Maatregelen in Manchester naar hoogste niveau
  Play

  LIVE. Van Ranst “niet blij” met nieuwe teststrate­gie - Maatrege­len in Manchester naar hoogste niveau

  De coronacijfers blijven in België en andere Europese landen met duizelingwekkende kracht toenemen. Het onderwijs schakelt naar code ‘oranje’, maar alle leerlingen, zowel basis als secundair, blijven voltijds naar school gaan. Dat heeft de onderwijswereld na een marathonvergadering beslist. Lees in dit liveblog alles over de nieuwe maatregelen en laatste ontwikkelingen over het coronavirus.
 2. “Toestand is minder erg dan men doet uitschijnen”: Brusselse prof Jean-Luc Gala blijft Vlaamse experts ‘paniekzaaiers’ noemen
  PREMIUM

  “Toestand is minder erg dan men doet uitschij­nen”: Brusselse prof Jean-Luc Gala blijft Vlaamse experts ‘paniek­zaai­ers’ noemen

  “Strengere maatregelen zijn nergens voor nodig”, zei Jean-Luc Gala amper twee weken geleden. Het diensthoofd van het Saint-Lucziekenhuis in Brussel en de hoogleraar infectieziekten aan de UCL noemde Marc Van Ranst, Steven Van Gucht en andere Erika Vlieghes onheilsprofeten en paniekzaaiers. Vandaag lijkt de realiteit in zijn gezicht ontploft, maar de prof ziet dat anders. “We reageren overdreven. De toestand is minder erg dan men doet uitschijnen. De horeca sluiten is bullshit.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement