BELGA
Volledig scherm
© BELGA

LIVE. EMA: “Meeste gevallen van omikronvariant zijn licht” - Nieuw Overlegcomité op 22 december

De voorbije twee weken is het aantal coronabesmettingen bij leerlingen en leerkrachten in Vlaanderen sterk gestegen. Vooral in de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen en West-Vlaanderen zijn de cijfers aan de hoge kant. Verder blijft de omikronvariant wereldwijd oprukken. Volgens viroloog Marc van Ranst is de variant ook bij 18 mensen in ons land aangetroffen. De laatste ontwikkelingen lees je hier in onze liveblog.

 1. Ruim 4.300 jonge bestuurders riskeren boete tot 4.000 euro wegens negeren terugkommoment

  Ruim 4.300 jonge bestuur­ders riskeren boete tot 4.000 euro wegens negeren terugkommo­ment

  In 2021 zijn er 4.308 handhavingsdossiers opgemaakt voor jonge autobestuurders die het verplichte terugkommoment niet of pas na hun aanmaningsperiode hebben gevolgd. Dat blijkt uit cijfers van het kabinet van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Het gaat om 2.610 bestuurders die het terugkommoment nog steeds niet gevolgd hebben en om 1.698 bestuurders die het in de tussentijd wel gevolgd hebben, maar van wie de volledige termijn verstreken was. Zij riskeren allen een boete die kan oplopen tot 4.000 euro.
 2. Vandenbroucke stelt voor om kinderen na hoogrisicocontact toch naar school te laten gaan
  91

  Vandenbrou­c­ke stelt voor om kinderen na hoogrisico­con­tact toch naar school te laten gaan

  Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) stelt voor om tijdelijk kinderen, die een hoogrisicocontract hebben gehad maar negatief testen op het coronavirus, toch naar school te laten gaan. Voorts wil hij ook af van de verplichting om een klas te sluiten na vier besmettingen. Dat standpunt verdedigt hij op de voorbereidende vergadering op de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid van woensdag.