HLN LIVE
Volledig scherm
© HLN LIVE

LIVE. Eerste AstraZeneca-vaccins gezet, kappers klaar om opnieuw te openen

De eerste prik met het AstraZeneca-vaccin in Vlaanderen is gegeven. In het vaccinatiedorp op Spoor Oost in het Antwerpse district Borgerhout zijn vrijdagmiddag 200 zorgmedewerkers ermee ingeënt. De federale regering verlengt de bestaande steunmaatregelen voor zelfstandigen bedrijven en kwetsbare personen  tot eind juni. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog. 

26 reacties

 • Veronica Voorhelst

  2 maanden geleden
  Ik werk ook alle dagen op locatie doordat ik in de essentiële diensten werk. Kan ik op mijn 61 dan geen Astra Zeneca vaccin krijgen?
 • frans vereken

  2 maanden geleden
  Waarom spreken jullie die politieke pottenkijkers geen vragen? Bij mij zouden ze het geweten hebben en zal er zelfs politie moeten opgeroepen worden. Dat ik die smeerlappen niet zie op straat!
 • johan lanoot

  2 maanden geleden
  Als de deadline voor vaccinatie 21 september wordt dan betekent dit dat we de zomer van 2021 kunnen vergeten. De mensen zouden voor de zomer, dus uiterlijk 30 juni, moeten gevaccineerd zijn om een mooie zomer te kunnen beleven.
 • maarten mouton

  2 maanden geleden
  Wauw 200 man. Zo gaan we er zeker nooit komen.
 • johan lanoot

  2 maanden geleden
  De goed nieuws show is misplaatst: de vaccinatiedorpen zijn logistiek klaar maar de nodige vaccins zijn er niet.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Koksijde spant de kroon met vaccinatiegraad van ruim 33 procent: “Met dank aan onze oudere bevolking”
  Koksijde

  Waarom Koksijde de hoogste vaccinatie­graad van Vlaanderen kan voorleggen

  Voor de hoogste vaccinatiegraad van Vlaanderen moet je in Koksijde zijn. Daar heeft 33,31 procent van de inwoners op zijn minst al één prikje gekregen, zo leren de cijfers van www.laatjevaccineren.be. Naar een verklaring is het niet ver zoeken: de kustgemeente telt de oudste bevolking van het land en net die groep komt als eerste aan de beurt. “Iedereen snakt naar die vrijheid", reageert Paula Thijs, voorzitter van de lokale OKRA-afdeling.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"