(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Photo News

LIVE. Duitsland geeft negatief reisadvies voor heel België

CoronavirusHet aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus blijft stijgen in ons land, maar minder fors. In de strijd tegen Covid-19 wordt vandaag de app CoronAlert gelanceerd. Het Nationaal Crisiscentrum roept smarthonegebruikers op die te downloaden en te gebruiken.

  1. België overtrad mensenrechtenconventie bij uitwijzing Soedanees, oordeelt Europees Hof voor Rechten van de Mens

    België overtrad mensenrech­ten­con­ven­tie bij uitwijzing Soedanees, oordeelt Europees Hof voor Rechten van de Mens

    Ons land heeft de Europese mensenrechtenconventie overtreden bij de uitwijzing van een Soedanees eind 2017. Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens dinsdag geoordeeld. Het meent dat ons land artikel 3 van die conventie met de voeten heeft getreden, dat een verbod op onmenselijke of mensonterende behandeling voorschrijft. De regering heeft drie maanden de tijd om te vragen of de Grote Kamer van het Hof de zaak behandelt.
  2. OVERZICHT. Coronacijfers blijven alarmeren: morgen allicht meer patiënten in ziekenhuizen dan op piekmoment april

    OVERZICHT. Coronacij­fers blijven alarmeren: morgen allicht meer patiënten in ziekenhui­zen dan op piekmoment april

    Tussen 17 en 23 oktober waren er dagelijks gemiddeld 13.052 nieuwe besmettingen met het coronavirus, een stijging met 38 procent tegenover de zeven dagen ervoor. Ook het aantal ziekenhuisopnames en de bezetting op intensieve zorg blijven onrustwekkend toenemen. Er liggen nu in totaal al 5.260 mensen in de hospitalen. Ter vergelijking: op 6 april, de piek van de eerste golf, lagen er 5.759 covidpatiënten in het ziekenhuis. Met gemiddeld meer dan 500 nieuwe opnames per dag liggen er morgen dus meer mensen in het ziekenhuis met covid dan tijdens de piek in het voorjaar.