De Maas bij Maaseik, waar de situatie kritiek blijft.
Volledig scherm
De Maas bij Maaseik, waar de situatie kritiek blijft. © BELGA

LIVE. Drie lichamen gevonden in Chaudfontaine - Waterpeil Gete in Halen blijft stijgen, ook Herk in Hasselt blijft problematisch

Officieel staat de dodentol na de zware overstromingen in ons land op 20, zo meldde minister Annelies Verlinden (CD&V). Later op de dag kwam het nieuws dat er nog vier lichamen werden gevonden, in Chaudfontaine en Angleur, maar het is niet duidelijk of die bij het officiële aantal werden geteld. Ook in buurland Duitsland vielen er al 106 dodelijke slachtoffers. In Heppeneert bij Maaseik zakt het water traag, maar het gevaar voor een dijkbreuk is nog niet geweken. In Herk-de-Stad is er een dijkbreuk bij de Demer. Het dichten van de bres in de dijk van Demer is momenteel stopgezet, omdat het leven van de medewerkers in gevaar is. Volg alle ontwikkelingen over het noodweer in onze liveblog.

  1. Vandenbroucke wil ook apothekers coronavaccin laten toedienen, artsen noemen zijn voorstel “een regelrechte kaakslag”
    21

    Vandenbrou­c­ke wil ook apothekers coronavac­cin laten toedienen, artsen noemen zijn voorstel “een regelrech­te kaakslag”

    De werkdruk bij de huisartsen is groot en volgens minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) moeten zij zich kunnen focussen op hun kernopdrachten. Daarvoor zijn een aantal ingrepen nodig. Zo werkt hij momenteel aan een wetsvoorstel waarbij ook apothekers coronavaccins zouden mogen geven. Dat zegt Vandenbroucke bij ‘De Inspecteur’ op Radio 2. De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) verzet zich evenwel met klem tegen het voorstel. “De regering is gewaarschuwd: dit zou weleens de spreekwoordelijke druppel te veel kunnen zijn”, zo klinkt het.