Beschuldigden Mohamed Abrini (in de hoek links), Osama Krayem en Salah Abdeslam (rechts)
Volledig scherm
Beschuldigden Mohamed Abrini (in de hoek links), Osama Krayem en Salah Abdeslam (rechts) © BELGA

LIVE. 12 juryleden uitgeloot op grootste terreurproces ooit: 7 vrouwen en 5 mannen

Op het proces over de terreuraanslagen van 22 maart 2016 is vandaag de jury samengesteld: er zijn 12 effectieve juryleden geloot. In totaal waren er 1.000 kandidaat-juryleden opgeroepen, 200 kregen vandaag een vrijstelling. Intussen zijn reeds 60 kandidaat-juryleden vrijgesteld voor het monsterproces.

 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. Ministers presenteren veiligheidsdraaiboek tegen diefstal en vandalisme in eredienstgebouwen

  Ministers presente­ren veilig­heids­draai­boek tegen diefstal en vandalisme in eredienst­ge­bou­wen

  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden hebben een plan uitgewerkt om de veiligheid van eredienstgebouwen en de mensen die er aanwezig zijn te verhogen. Dit resulteerde in een vertrouwelijk draaiboek, dat maandag voorgesteld werd in de Dialoograad, het overlegorgaan met vertegenwoordigers van de erediensten en levensbeschouwingen.
 1. Uitblijven stikstofakkoord heeft ook grote gevolgen voor luchthaven: “Nood aan stopzetting van politieke spelletjes, welvaart staat op het spel”
  Play

  Uitblijven stikstofak­koord heeft ook grote gevolgen voor luchthaven: “Nood aan stopzet­ting van politieke spelletjes, welvaart staat op het spel”

  Tegen de zomer moet Brussels Airport een nieuwe omgevingsvergunning aanvragen. Zonder is vliegverkeer onmogelijk. Maar de vergunning staat op de helling omdat de Vlaamse regering nog steeds geen bindend stikstofakkoord heeft. Zowel Zuhal Demir als de luchthaven zelf trekken aan de alarmbel, maar Open Vld en CD&V zien er een politieke strategie in, schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.