De PVDA van Raoul Hedebouw diende een amendement over extra middelen voor de aanwerving van verpleegkundigen in. Dat werd goedgekeurd met steun van Ecolo-Groen, sp.a en PS, maar ook van Vlaams Belang.
Volledig scherm
De PVDA van Raoul Hedebouw diende een amendement over extra middelen voor de aanwerving van verpleegkundigen in. Dat werd goedgekeurd met steun van Ecolo-Groen, sp.a en PS, maar ook van Vlaams Belang. © Photo News

Linkse fracties krijgen steun van Vlaams Belang: shutdown dreigt voor federale overheid

Consternatie alom in de Kamer gisteravond. Want wat een routinestemming moest worden over de voortzetting van de noodbegroting - de 'voorlopige twaalfden' - in november en december, draaide uit op een chaotisch schouwspel. Een amendement van de extreemlinkse PVDA rond extra uitgaven voor verpleegkundig personeel voor zowat 400 miljoen euro op jaarbasis raakte goedgekeurd dankzij een wisselmeerderheid met sp.a, PS, Ecolo-Groen en Vlaams Belang. Een shutdown voor de overheid dreigt.

103 reacties

 • Paul Vandekerckhove

  1 jaar geleden
  Het zou zo nog nu en dan kunnen gebeuren dat zowel VB als de linksen met de duivel en met elkaar moeten slapen om dingen gedaan te krijgen .. Hun kiezers zullen de bittere pil moeten slikken .
 • Michael Van Acker

  1 jaar geleden
  aan de partijen van de Marrakeshcoalitie: was dit het waard? Hoeveel zal het begrotingstekort zijn als er een nieuwe regering is? 20, 25, 30 miljard?
 • Marcel Willems

  1 jaar geleden
  Belgie is en blijft een land met meerdere partijen ,dus niets rechts links zoals het ni gepolariseerd wordt door bepaalde partijen .Het volk stemt mar is niet vrij in zijn keuze,mede door de onzinnige staatshervormingen die ons miljarden kosten.Maak een federale kieskring die een sterke federale regering moet vormen die voor alle Belgen moet zorgen .Schaf de gewest regeringen zo vlug mogelijk af
 • jaak Peeters

  1 jaar geleden
  Cédric Cuypers: van extreem links valt niks te verwachten. Zij jagen onwetende kinderen de straat op om investeringen te eisen die zoveel kosten dat de zorg onbetaalbaar is. Extreem links weet dat. Ze willen de maatschappij kapot om hun ideale wereld te stichten. Kap dus niet op de Vlaamse nationalisten. Die willen niet afbreken maar opbouwen. Een vrije natie, namelijk. Moeilijk niet?
 • Peter Smets

  1 jaar geleden
  ""op een drafje" De dag na de verkiezingen de pensioenleeftijd verhogen, of 4 jaar evengoed de woonbonus afschaffen, terwijl geen enkele partij dit in zijn verkiezingsprogramma had staan, is niet alleen onverantwoord, het is vooral hypocriet en kiezersbedrog. Ik begrijp niet hoe ge die uitspraak over uw lippen krijgt, Mr. Verherstraeten, zonder door de grond te zakken van schaamte.
 1. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen

 2. 91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf
  Play

  91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf