Partijvoorzitters Tom Van Grieken (Vlaams Belang), Conner Rousseau (Vooruit) en Peter Mertens (PVDA).
Volledig scherm
Partijvoorzitters Tom Van Grieken (Vlaams Belang), Conner Rousseau (Vooruit) en Peter Mertens (PVDA). © Vlaams Belang/Vooruit/Belga

Links én rechts vieren Dag van de Arbeid

1 mei, Dag van de Arbeid, is een feest dat traditioneel vooral in socialistische kringen wordt gevierd, maar ook andere politieke partijen dan die op de linkervleugel laten al langer van zich horen op deze nationale feestdag. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau nam een videoboodschap op, zijn collega van Vlaams Belang, Tom Van Grieken, speechte dit jaar weer live in Mechelen. PVDA-voorzitter Peter Mertens hield zijn toespraak in Antwerpen.

35 reacties

 • guido Bervoets

  2 maanden geleden
  Vlaams Belang moet van 1 mei afblijven. Dat ze 10 mei nemen, die dag is nog vrij.
 • Gino Sinnesael

  2 maanden geleden
  “De socialisten zijn terug. Het is gedaan met soberheid, nieuwe taksen en indexsprongen. Het is weer de beurt aan solidariteit en aan de verdediging van de openbare dienstverlening in de sociale zekerheid”, aldus Magnette. Hoog tijd om de 'solidariteitsbijdrage op de pensioenen' eindelijk eens af te schaffen, want die 'tijdelijke' pestbelasting dateert al van ... 1993! Nu we reeds menig crirsis verder zijn, is het tijd de gepensioneerden terug te geven wat ze verdienen: respect en koopkracht!
 • Dirk BERX

  2 maanden geleden
  Chris Drulle, het klopt volledig wat je schrijft, want wat TVG nu zegt ligt in lijn met de taxshift van de NVA regering Michel, waar hij toen tegen stemde !
 • karel dillen

  2 maanden geleden
  Magnette heeft gelijk, dankzij de openbare diensten is de economie overeind gebleven, IPV te innoveren en alternatieven te zoeken zijn veel bedrijfjes gewoon aan het overheidsinfuus blijven liggen. De overheid zou beter een aantal economische sectoren nationaliseren.
 • Guido De Smet

  2 maanden geleden
  Nu de versoepelingen er aankomen dankzij de inspanningen van ons allen en de vaccins gaan de populisten de pluim proberen op hun hoed te steken. Mooiprater in het kwadraat! Verstandige mensen weten wel wie!