Zaalverantwoordelijke Shauni Wuyts is dolblij met haar nieuwe BMW X1.
Volledig scherm
PREMIUM
Zaalverantwoordelijke Shauni Wuyts is dolblij met haar nieuwe BMW X1. © Leen De Bleser

Limburgse horecabaas geeft koks en obers bedrijfswagen cadeau: “Alles om job sexyer te maken”

In Limburg gaan ze dat tikkeltje verder om hun horecapersoneel aan boord te houden. Horeca-uitbater Dimitri Beckers (54) gaf zijn trouwe chef-koks en zaalverantwoordelijken een BMW cadeau. Een ongebruikelijke incentive in de sector. “Onze jobs zijn ondergewaardeerd. Dat moet veranderen. Laat ons een voorbeeld zijn voor de rest van Vlaanderen”, reageert de uitbater.

85 reacties

 • Geert Tamsyn

  3 maanden geleden
  Sociale zekerheid en subsidies zijn er voor iedereen, maken onze maatschappij beter en zorgen voor sociale correcties, zouden moeten toegejuicht worden door wie klaagt over veel te rijke zelfstandigen. Firmawagens zijn er voor de happy few (nog geen 10% van de werknemers heeft er een, niemand doet alsof iedereen een leasewagen krijgt, maar toch kosten ze ons 5 miljard per jaar) en zorgen voor meer files en luchtvervuiling.
 • Renée Verhoeven

  3 maanden geleden
  Waar wordt dan zo over gezaagd? Men doet alsof iedereen een leasewagen krijgt? Dacht je echt als de bedrijven geen lease meer geven, dat ze dan meer belastingen gaan betalen, dan zoeken ze een andere aftrekpost waar de werknemer weer niks aan heeft! Met subsidies wordt de marktwerking steeds volledig ontwricht, men moet betalen voor iets wat niet rendeert en zorgt voor oneerlijke concurrentie, klopt niet! Je denkt wat je wilt, ik geniet er met plezier verder van, betaal maar mooi mee!
 • Geert Tamsyn

  3 maanden geleden
  Er zijn 7 miljoen jobs, en 750.000 leasewagens, zo massaal groot is die keuze niet, zeker? Elektrificatie komt er sowieso, daar hebben we geen bedrijfswagens voor nodig. Mijn kinderen betalen nu al voor uw pensioen, en voor uw gezondheidskosten, en dat is een pak meer dan wat u voor hen betaald hebt. U kan ook zonnepanelen laten leggen op andermans gebouwen, en EV zijn over de ganse levensduur goedkoper dan vergelijkbare ICE. Firmawagens geven alleen maar nadelen, subsidies voordelen.
 • Renée Verhoeven

  3 maanden geleden
  Het staat iedereen vrij een job te kiezen waar men een leasewagen in de verloning heeft, er zijn er massaal veel te vinden blijkbaar. De leasewagens zullen de eerste zijn die overstappen op elektrisch rijden, zijn al volop bezig, tegen 2026 allemaal verplicht, dus u zou eigenlijk moeten voorstander zijn van deze wagens als voortrekkers aangezien ze puur elektrisch zullen rijden, dus geen vervuiling meer volgens u, maar het is nu weer niet goed?
 • Renée Verhoeven

  3 maanden geleden
  Gaat u mij dat garanderen dat ik pensioen ga krijgen betaald door uw kinderen? Ik zal daar best zelf voor zorgen. Zonnepanelen mogen wij niet leggen op beschermd gebouw en EV is te duur. Iedereen is vrij om een job te zoeken met een leasingwagen, er zijn er genoeg! En wij rijden geen km meer dan toen we enkel een eigen wagen hadden, eigenlijk minder vervuiling want wagen is meer milieuvriendelijk dan oude wagen van vroeger. Dus elke situatie is anders, voor mij leasing, voor u subsidies!